Vandaag zijn wij helaas gesloten

Snijbloem van de maand februari: Allium

Snijbloem van de maand februari: Allium

Met zijn opvallende bloemschermen maakt een Allium een statement in ieder boeket of kan je hem perfect alleen in een vaas plaatsen. Alliums kan je vinden in verschillende tinten (wit, paars, roos, blauw of grijs) en formaten. Je kan er lang van genieten, en ze zelfs drogen voor eindeloos plezier!
Ruikt een sierui naar ui? Enkel wanneer je de stengel doorsnijdt zal je doorhebben dat ze familie zijn van elkaar. Plaats de bloem na het snijden meteen in de vaas en weg is de uiengeur! Ververs het water om de 5 dagen.
Wist je trouwens dat er meer dan 300 soorten Allium zijn en ze een hoge bijgeloofwaarde hebben? Vroeger werden ze gebruikt om onheil, ziekten en heksen buiten de deur te houden. Of ze tegen covid19 beschermen is niet bewezen, maar de grote paarse bollen geven je wel een instant happy feeling!

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Nu zaaien: eenjarige zomerbloeiers

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...
Maak jouw tuin vlindervriendelijk

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.