Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Ik wil zwemmen in mijn tuin. Wat nu?

Ik wil zwemmen in mijn tuin. Wat nu?
Een bommetje maken in uw eigen zwembad in de tuin, dat klinkt toch geweldig? De vraag is nu, hoe krijgt u dit voor elkaar? Wij hebben vele opties voor een zwembad in de tuin. Wilt u een opblaaszwembad, een opbouwzwembad of een inbouwzwembad? Laat u informeren over de vele opties qua grootte en type zwembad. Met het juiste advies en goede begeleiding maakt u voor u het weet binnenkort een duik in uw zwembad.

 

Bekijk zwembaden online

Zwembad of zwemvijver?

Voor we beginnen met het kiezen van een geschikt zwembad voor bij u in de tuin, willen wij u voorstellen met het nieuwe fenomeen binnen de waterwereld: de zwemvijver. Houdt u van een natuurlijke look in de tuin? Dan biedt een zwemvijver een ideale uitkomst!
 • In een zwembad reinigt u het water door middel van een filter en chemicaliën
 • In een zwemvijver gebeurt dat op een natuurlijke manier door middel van planten en stenen.
Zowel filters en chemicaliën als planten en stenen houden de kwaliteit van het water goed op peil, zodat u zorgeloos geniet van goed zwemwater. Kiest u voor een traditioneel zwembad dat u reinigt met behulp van chloor, of gaat u voor een natuurlijke zwemvijver? Onze medewerkers in het tuincentrum geven u graag meer informatie over deze keuze.

Inbouw- of opbouwzwembad?

Wij ondersteunen u graag met de keuzes die u moet maken voordat u binnenkort een poolparty in de tuin geeft. De volgende vraag luidt: wil ik een inbouw- of opbouwzwembad?
 • Een inbouwzwembad is een ingegraven zwembad met een luxe uitstraling. Het voordeel aan een inbouwzwembad, is dat u de rand van het zwembad precies naar eigen wens afwerkt.
 • Een permanent opbouwzwembad staat op de oppervlakte. Vaak is het nodig om een fundering hiervoor aan te leggen, maar in tegenstelling tot een inbouwzwembad heeft het zwembad heeft geen mooie afwerking nodig.
Als we naar de kosten kijken gaan beide manieren dus ongeveer gelijk met elkaar op. Wat in elk geval zeker is, is dat u in beide gevallen eindigt met een geweldig resultaat waar u zeker samen met vrienden en familie van geniet. Houdt u liever van wat extra privacy rondom uw zwembad? Denk dan eens na over een natuurlijke afscherming met groenblijvende haagplanten als Taxus baccata (Venijnboom), Thuja plicata Atrovirens (Levensboom), Cupressocyparis leylandii (snelgroeiende leylandcipres) of Prunus laurocerasus Rotundifolia (paplaurier).

 

Zwembad in de tuin - Tuincenter Vincent

Voordelen van een inbouwzwembad

Inbouwzwembaden hebben een aantal voordelen:
 • Zo is het makkelijker om het zwembad dieper te maken. Het verschil tussen een 1,80m diep inbouwzwembad tegenover een 1,20m diep opbouwzwembad is een aardig verschil.
 • Het is makkelijker om een inbouwzwembad te betreden. Geen gedoe met hoge opstapjes, klimmen of uitstekende palen. Er komt geen trap aan te pas, u laat zich gewoon direct in het water zakken.
 • Inbouwzwembaden zijn voordeliger met kleine kinderen. Door de lage rand is het makkelijker om uw kinderen in de gaten te houden en uit het water te tillen.
 • Het laatste voordeel is de stevigheid van een ingebouwd zwembad. Doordat het zwembad is ingegraven in de grond, is het onmogelijk om ‘uit’ het zwembad te vallen, erover te struikelen of andere soortgelijke ongelukjes mee te maken.

Voordelen van een opbouwzwembad

Een opbouwzwembad heeft op zijn beurt ook weer voordelen. De keuze voor een inbouw- of opbouw zwembad ligt aan het doel hangt er grotendeels vanaf welk soort zwembad u aanschaft.
 • Opbouwzwembaden zet u snel op zodat u er dezelfde dag nog van geniet. Let op dat er zijn ook type opbouwzwembaden zijn die meer tijd vergen om te plaatsen.
 • De aanschaf van een opbouwzwembad is vaak goedkoper dan van een inbouwzwembad omdat u minder voorbereiding nodig heeft. U hoeft geen gat te graven en een opbouwzwembad kan bijna overal in de tuin staan.

Opbouwzwembad - Tuincenter Vincent

Houten zwembad, dat is eens wat anders…

Heeft u ooit wel eens nagedacht over een houten zwembad? Houten zwembaden vormen een ware eyecatcher in de tuin. Het hout geeft een prachtig luxe uitstraling af. Een houten zwembad klinkt misschien wat onorthodox, maar er is een aantal goede motivaties om voor een houten zwembad te kiezen. Of u nu gaat voor een inbouw- of opbouw exemplaar. In beide gevallen is de keuze voor een houten zwembad een goed idee.

Waarom een houten zwembad?

Bent u op zoek naar een zwembad met een luxe uitstraling? Een houten zwembad biedt uitkomst voor de felle, goedkoop uitziende blauwe zijkanten van een zwembad in de tuin.
 
 • Materiaalkeuze: Om te beginnen zetten we hout en polyester tegenover elkaar. Met een blik op de natuur is het dan altijd een betere keuze om voor een houten zwembad te gaan. Hout is duurzaam en in verhouding relatief goedkoop.
 • Daarbij heeft een houten zwembad een authentieke uitstraling en ongekende stevigheid.
  • Kiest u ervoor om een houten opbouwzwembad te kopen, dan is het belangrijk om de buitenkant te behandelen met speciale houtolie. Dit zorgt ervoor dat het hout zijn mooie natuurlijke kleur behoudt, langer meegaat en beter bestand is tegen verschillende weersinvloeden.
  • Van een ingegraven houten zwembad ziet u natuurlijk niet zoveel, maar het is al met al goedkoper om een houten zwembad in te laten graven dan een betonnen zwembad te laten storten.
 • De opstaande versie en de ingegraven versie hebben in ieder geval één ding met elkaar gemeen: de afwerking aan de binnenkant zorgt ervoor dat u veilig met blote voeten kunt zwemmen. Werk de binnenkant nog mooier af door bijvoorbeeld een zeil te bevestigen of door er tegels in te metselen. Uiteindelijk komt het allemaal neer op wat uw smaak is.
Kijk ook eens naar Ubbink zwembaden. Deze zijn van hoge kwaliteit en zijn in verschillende veelhoekige vormen te verkrijgen.

Zwembad onderhouden

Na het aanleggen of plaatsen van uw zwembad vult u het zwembad met water en geniet u van een welverdiende verfrissende duik. Plons in het water en geniet van verkoeling op een warme zomerdag. Om ervoor te zorgen dat u te allen tijde in een schoon zwembad duikt, is het van belang dat u het zwembad goed onderhoudt.
 • Schaf bijvoorbeeld een zeil aan wat u over het zwembad heen plaatst als u klaar bent met zwemmen.
 • Houd de bodem schoon met een Pondovac zwembadstofzuiger als er tijdens het zwemmen viezigheid in het zwembad valt. Bladeren en ander vuil dat op het wateroppervlak drijft, haalt u gemakkelijk weg met een speciaal schepnet. Door middel van een lange stok vist u gemakkelijk alle bladeren uit het water, ook in het midden van het zwembad.
 • Het water houdt u schoon met een filter en chloortabletten. Bekijk al onze onderhoudsproducten voor zwembaden.
 • eeft u een zwemvijver? Dan houdt u het water schoon door middel van speciale planten en stenen. Neem contact op voor meer informatie over zwemvijvers.

 

Zwembad onderhouden - Tuincenter Vincent

Koop een zwembad in Dendermonde

Woont u in Antwerpen, Gent of Sint-Niklaas en wilt u deze zomer genieten van een zwembad in eigen tuin? Bij Tuincenter Vincent in Dendermonde bieden we zwembaden voor grote en kleine tuinen. Bekijk ons aanbod zwembaden online of laat u adviseren door onze experts in het tuincentrum. Voor vragen neemt u contact op via 052/21.14.04 of stuurt u een e-mail naar info@tuincenter-vincent.be. Wij zien u graag snel bij Tuincenter Vincent.

 

Bekijk alle zwembaden

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Pinksterbloemen en een wilde bloemenweide

Zie je ook bijna geen pinksterbloemen meer in de weilanden? Net als veel andere inheemse, wilde planten verdwijnen die helaas in rap tempo. Niet goed voor de biodiversiteit. Daarom geeft ons tuincentrum je nu graag tips voor het aanleggen van een wilde bloemenweide. Leuk klusje om mee te beginnen in het pinksterweekend!

Lees meer...
IJsheiligen: kuip- en potplanten verzorgen

Je hebt er vast wel eens van gehoord: IJsheiligen. Wist je dat je daarna echt de bloemetjes buiten kunt zetten? Ons tuincentrum legt uit hoe dit zit en hoe je dat doet.

Lees meer...
Top 10 hemelsblauwe bloemen

We wensen je een heel fijne Hemelvaartsdag met hopelijk een hemelsblauwe lucht, een stralend zonnetje én wat hemelsblauwe bloemen.

Lees meer...
Tuinmaand mei: 15 tips

Er is nu van alles te doen om de tuin, het balkon of (dak)terras fris en fleurig te maken. Ons tuincentrum zet 15 klussen en klusjes voor deze maand op een rij. Fijn en ontspannend om te doen, zeker bij een stralend lentezonnetje.  

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.