Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Besparen op energiekosten tijdens kerst met LED-verlichting

Besparen op energiekosten tijdens kerst met LED-verlichting
Uit onderzoeken van de tuinbranche en Independer blijkt dat het niet nodig is om dit jaar te bezuinigen op kerstverlichting. Hiervoor werd gevreesd, maar met een overstap naar LED-kerstverlichting lijkt dit niet nodig. Deze duurzame variant is voor iedereen toegankelijk en lijkt de ideale vervanging voor gloeilampen.
 

Vergelijking: LED-verlichting en gloeilampen

Als er wordt gekeken naar de verschillen in het verbruik van LED-lampen en gloeilampen zijn er een aantal opvallendheden die voor de consument wellicht interessant zijn. Het gemiddelde aantal branduren van een LED-lamp ligt tussen de 15.000 en 30.000 uur. Dit is bijna 30 keer langer dan de gemiddelde brandtijd van een gloeilamp. Deze komt gemiddeld uit op zo’n 1000 uur. Met een blik op de hoge energieprijzen lijkt het logisch dat men prioriteiten zal moeten stellen, en waarschijnlijk staat Kerstmis niet hoog op de lijst. Met het gebruik van LED-kerstverlichting is dit alleen niet nodig. Berekend met de energieprijs van september 2022 blijkt dat LED-lampen die 8 uur per dag aanstaan slechts rond de 1/2 euro per maand verbruiken. Bij gloeilampen ligt dit bedrag ongeveer 10 keer hoger.
 
Led kerstverlichting
 

Waarom kiezen voor LED-verlichting?

Behalve het voordeel voor je energierekening, zijn er meer voordelen aan het gebruik van LED-lampen.
  • Er worden minder schadelijke stoffen gebruikt in het productieproces waardoor deze keuze beter is voor het milieu.
  • LED-kerstverlichting is veiliger dan ouderwetse kerstverlichting 
  • Er wordt minimale warmte geproduceerd en de lampen zijn onbreekbaar.
  • Veilig voor kinderen, droge oppervlakken en kerstbomen.
Met LED-verlichting betaal je minder voor lampen die langer meegaan, dezelfde gezellige sfeer creëren en die met een timer bediend kunnen worden. De lampen kunnen warmer of koeler ingesteld worden, fel of donker en zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.

 


 

Toch een sfeervol en warm Kerstmis

Stap dus over naar duurzamere, in meerdere opzichten veiligere en goedkopere verlichting. LED-verlichting is ons licht van de toekomst, en zeker in zwaardere en donkere dagen als deze is het fijn om te weten dat je je niet blut zult betalen op verlichting. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Pinksterbloemen en een wilde bloemenweide

Zie je ook bijna geen pinksterbloemen meer in de weilanden? Net als veel andere inheemse, wilde planten verdwijnen die helaas in rap tempo. Niet goed voor de biodiversiteit. Daarom geeft ons tuincentrum je nu graag tips voor het aanleggen van een wilde bloemenweide. Leuk klusje om mee te beginnen in het pinksterweekend!

Lees meer...
IJsheiligen: kuip- en potplanten verzorgen

Je hebt er vast wel eens van gehoord: IJsheiligen. Wist je dat je daarna echt de bloemetjes buiten kunt zetten? Ons tuincentrum legt uit hoe dit zit en hoe je dat doet.

Lees meer...
Top 10 hemelsblauwe bloemen

We wensen je een heel fijne Hemelvaartsdag met hopelijk een hemelsblauwe lucht, een stralend zonnetje én wat hemelsblauwe bloemen.

Lees meer...
Tuinmaand mei: 15 tips

Er is nu van alles te doen om de tuin, het balkon of (dak)terras fris en fleurig te maken. Ons tuincentrum zet 15 klussen en klusjes voor deze maand op een rij. Fijn en ontspannend om te doen, zeker bij een stralend lentezonnetje.  

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.