Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Kerstverlichting

Bij Tuincentrum Vincent vindt u energiezuinige LED kerstverlichting in allerlei soorten en maten. Kunnen uw huis en tuin wel wat extra lichtjes gebruiken met de kerst?  Met de zuinige kerstverlichting creëert u die unieke kerstsfeer in en om uw huis.

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 93 producten

LED kerstverlichting en energieverbruik

Dat LED kerstverlichting zuinig is, is bij veel mensen bekend. Maar hoe zuinig is LED kerstverlichting nou eigenlijk? Hier zijn meerdere onderzoeken naar gedaan. Wanneer jouw kerstboom zes- tot zevenhonderd lampjes bevat welke een maand lang 8 uur per dag aan staan, dan kost dit nog geen euro, aldus Frank van der Heide, directeur van Tuinbranche Nederland. Kerstverlichting van Lumineo heeft een timer. Met deze tijdschakelijk branden jouw lampjes alleen op de momenten dat jij dat wilt.

*Bron: Lumineo


LED kerstverlichting en energieverbruik

LED kerstverlichting is tot 10 keer zuiniger dan traditionele gloeilampjes. In onderstaande video wordt uitgelegd hoe zuinig LED kerstverlichting is en waarom je het ook deze kerst gewoon gezellig kunt maken thuis!

 


Waarom kiezen voor LED-verlichting?

Naast het aanzienlijk besparen op energiekosten zijn er meer voordelen die kleven aan het gebruik van LED-lampen. Zo worden er minder schadelijke stoffen gebruikt in het productieproces. Dit maakt het een betere keuze voor het milieu. Verder zijn de lampen veiliger. Er wordt minimale warmte geproduceerd en de lampen zijn onbreekbaar. Veilig voor kinderen, droge oppervlakken en kerstbomen. Met LED-verlichting betaal je minder voor lampen die langer meegaan, dezelfde gezellige sfeer creëren en die met een timer bediend kunnen worden. De lampen kunnen warmer of koeler ingesteld worden, fel of donker en zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Clusterverlichting bij tuincentrum Vincent

De term clusterverlichting zult u zeker rond de feestdagen vast veel langs horen komen. Maar wat is clusterverlichting nou precies? De naam zegt het al; het is een lang snoer dat een cluster lampjes vormt. Aan het lange snoer zitten namelijk heel veel kleine led lampjes op korte afstand van elkaar bevestigd. Dit zorgt voor een mooi beeld, namelijk een lange oplichtende draad. De magische en huiselijke sfeer die clusterverlichting met zich meebrengt is zeker tijdens de feestdagen erg populair, en daarom zien we clusterverlichting vooral gebruikt worden als kerstboomverlichting en als versiering voor huizen en tuinen.

Bezoek Tuincenter Vincent
 

Clusterverlichting bestaat in alle soorten en maten. Kies bijvoorbeeld uit cluster kerstverlichting met warm wit licht of koud wit licht. Ook clusterverlichting met verschillende kleuren lampjes is bij tuincentrum Vincent te vinden. Op zoek naar andere soort verlichting voor binnen of buiten? Kies dan een origineel verlicht kerstfiguur uit ons assortiment! Deze figuren zijn veelzijdig en zullen uw tuin of woning een unieke uitstraling geven.
 

Kerstverlichting kopen bij Tuincenter Vincent in Dendermonde

Lumineo kerstverlichting kopen

Al meer dan 10 jaar is het merk Kaemingk bezig met het ontwikkelen van de mooiste en uniekste woonaccessoires van topkwaliteit. Daarom hebben zijn Lumineo ontwikkeld; een jong maar zeer vooraanstaand merk als het gaat om woningverlichting. Ook zuinige kerstverlichting komt bij hen vandaan. Bij tuincentrum Vincent vindt u Lumineo-producten vanwege de hoge kwaliteit en de uniekheid van hun producten. Lumineo biedt klanten tijdens de feestdagen de volgende energiezuinige kerstverlichting:

 • cluster kerstverlichting

 • led kerstverlichting

 • figuur kerstverlichting

 • kerstverlichting voor binnen en/of buiten

 • gekleurde kerstverlichting
   

Durawise kerstverlichting

Kent u Durawise kerstverlichting al? LED Durawise is een verlichtingsset op batterijen en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Hang de lichtjes in uw kerstboom of kerstkrans, leg de lichtjes in een lantaarn of hang deze in de haag. U hebt geen stekker of verlengkabels nodig! Handig toch? Bovendien branden deze lichtjes 30 dagen op één set batterijen. Druk éénmaal op de knop en elke dag op hetzelfde tijdstip geniet u van 6 uur fonkelende lichtjes. Lumineo LED Durawise is verkrijgbaar in  diverse kleurtemperaturen en kabellengtes. Ook onze andere kerstverlichting, al dan niet op batterijen, is in diverse kleuren en formaten verkrijgbaar in ons tuincentrum! Bekijk hieronder de productvideo van Durawise kerstverlichting. 

LED Durawise kerstverlichting van Lumineo


Hoeveel kerstlampjes moeten er in de kerstboom?

U heeft dit jaar een echte kerstboom in huis gehaald, maar weet niet zo goed hoeveel kerstverlichting u nodig hebt om uw boom te laten schitteren. Natuurlijk blijft de ‘juiste’ hoeveelheid lichtjes een kwestie van smaak, maar wij reiken u graag wat handvatten aan. Meet eerst uw boom op; de hoogte van uw kerstboom is namelijk bepalend voor de hoeveelheid lichtjes die u nodig hebt. Kies vervolgens het type lampjes dat u wilt gebruiken. Sommige lampjes stralen van zichzelf namelijk heel veel licht uit, waardoor u minder lichtsnoer nodig hebt. Wij zetten voor u twee soorten kerstverlichting op een rij:

Kerstboomverlichting soorten en aantallen:
Basic led lights - Tuincentrum Vincent

Compact led lights - Tuincentrum Vincent

Een handige manier om de verdeling goed te bepalen, is door de kerstverlichting in de kerstboom te hangen, op een afstandje te gaan staan en dan de ogen een beetje dicht te knijpen. Dankzij het wazige zicht is het heel goed te zien of er nog ergens gaten zitten of dat de lampjes juist te dicht op elkaar zitten. Houd bij de aanschaf van kerstverlichting ook rekening met de volgende zaken:

 • is de verlichting alleen geschikt voor binnen of ook voor buiten?
 • welke kleur licht stralen de kerstlampjes uit?
 • wat is de lengte van het aansluitsnoer en hoe ver komt de kerstboom van het dichtstbijzijnde stopcontact te staan?

Komt u er toch niet uit? Dan helpen wij u graag verder in Dendermonde. 

Bezoek Tuincenter Vincent
 

Hoe versier je een kerstboom?

Een kerstboom stijlvol versieren is helemaal niet zo moeilijk. Volg onderstaande 10 stappen en u heeft gegarandeerd een prachtige kerstboom!

 1. test de kerstverlichting;
 2. haal het snoer langs de stam van de kerstboom;
 3. draai de verlichting in de boom;
 4. hang de guirlandes of kerstslingers in de boom;
 5. verdeel de kerstballen per kleur;
 6. hang een gedecoreerde kerstbal naast een effen bal;
 7. verdeel de decoratieve figuren;
 8. plaats de piek of het lint bovenin;
 9. drapeer een kerstkleed of sneeuwtapijt om de voet;
 10. plaats manden en/of kerstcadeaus om de voet en uw boom is klaar voor een onvergetelijke kerst!

U kunt nu optimaal genieten van een mooi versierde kerstboom.​ Bekijk onderstaande video waarin boven genoemde stappen nog eens rustig voor u worden voorgedaan. 

Vragen over onze kerstverlichting? Bel ons gerust even op 052/211404 of stuur een mailtje naar info@tuincenter-vincent.be. Kom gerust langs in de winkel en laat u inspireren door ons ruime aanbod aan kerstartikelen. 

Bezoek Tuincenter Vincent

Alles voor een onvergetelijke kerst

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.