Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Maak je zwembad winterproof in enkele eenvoudige stappen

Zwembad-winterklaar-maken

Nu de wintermaanden naderen, is het essentieel om je zwembad goed voor te bereiden op de koude temperaturen. Een goed onderhouden zwembad tijdens de winter zorgt voor minder problemen in de lente. Hier volgt een overzicht van hoe je jouw zwembad winterklaar kunt maken.

  • Begin vroeg: Wacht niet tot de eerste vorst. Begin met het voorbereiden van je zwembad wanneer de watertemperatuur constant onder de 15°C zakt.
  • Balans is de sleutel: Voordat je jouw zwembad afsluit voor de winter, is het belangrijk om de pH-waarde, alkaliniteit en het calciumgehalte in balans te brengen. Dit voorkomt schade aan je zwembad en apparatuur.
  • Grondig reinigen: Verwijder bladeren, insecten en ander vuil uit het zwembad. Een schone omgeving vermindert de kans op algen en andere problemen.
  • Waterpeil aanpassen: Verlaag het waterpeil tot onder de skimmers. Dit voorkomt schade door bevriezing en geeft ruimte voor het plaatsen van winterdrijvers.
  • Antivries: Gebruik speciale zwembadantivries in de leidingen om te voorkomen dat ze barsten door bevriezing. Dit is vooral belangrijk voor inbouwzwembaden.
  • Zwembadafdekking: Investeer in een goede winterafdekking. Deze houdt vuil buiten en vermindert de verdamping, waardoor het water in het voorjaar helderder blijft.
  • Gebruik winterdrijvers: Deze drijvers, geplaatst onder de afdekking, helpen de druk van ijs en sneeuw op te vangen en voorkomen schade aan de zwembadwanden.
  • Winterchemicaliën: Behandel het zwembad met winterchemicaliën om algen en bacteriën te bestrijden tijdens de koude maanden.

Door bovenstaande stappen te volgen, ben je verzekerd van een zwembad dat in het voorjaar weer klaar is voor gebruik zonder onnodige onderhoudsproblemen. Onthoud: een beetje voorbereiding nu kan veel tijd en geld besparen wanneer de zon weer gaat schijnen!
 

Alles voor jouw zwembad

Zwembad-winterklaar

 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Plant nu wuivende siergrassen

Siergrassen zijn in de herfst stralende blikvangers voor in de tuin en op het terras of balkon.

Lees meer...
Wat te doen tegen de buxusmot en de beste buxusvervangers

Ontdek meer over de buxusmot en de beste alternatieve buxusstruiken.

Lees meer...
Tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin

Wij geven je tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin.

Lees meer...
De mooiste nazomerbloeiers

Ontdek ons aanbod aan nazomerbloeiers om de tuin mee op te fleuren.

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.