Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Maak je zwembad winterproof in enkele eenvoudige stappen

Zwembad-winterklaar-maken

Nu de wintermaanden naderen, is het essentieel om je zwembad goed voor te bereiden op de koude temperaturen. Een goed onderhouden zwembad tijdens de winter zorgt voor minder problemen in de lente. Hier volgt een overzicht van hoe je jouw zwembad winterklaar kunt maken.

  • Begin vroeg: Wacht niet tot de eerste vorst. Begin met het voorbereiden van je zwembad wanneer de watertemperatuur constant onder de 15°C zakt.
  • Balans is de sleutel: Voordat je jouw zwembad afsluit voor de winter, is het belangrijk om de pH-waarde, alkaliniteit en het calciumgehalte in balans te brengen. Dit voorkomt schade aan je zwembad en apparatuur.
  • Grondig reinigen: Verwijder bladeren, insecten en ander vuil uit het zwembad. Een schone omgeving vermindert de kans op algen en andere problemen.
  • Waterpeil aanpassen: Verlaag het waterpeil tot onder de skimmers. Dit voorkomt schade door bevriezing en geeft ruimte voor het plaatsen van winterdrijvers.
  • Antivries: Gebruik speciale zwembadantivries in de leidingen om te voorkomen dat ze barsten door bevriezing. Dit is vooral belangrijk voor inbouwzwembaden.
  • Zwembadafdekking: Investeer in een goede winterafdekking. Deze houdt vuil buiten en vermindert de verdamping, waardoor het water in het voorjaar helderder blijft.
  • Gebruik winterdrijvers: Deze drijvers, geplaatst onder de afdekking, helpen de druk van ijs en sneeuw op te vangen en voorkomen schade aan de zwembadwanden.
  • Winterchemicaliën: Behandel het zwembad met winterchemicaliën om algen en bacteriën te bestrijden tijdens de koude maanden.

Door bovenstaande stappen te volgen, ben je verzekerd van een zwembad dat in het voorjaar weer klaar is voor gebruik zonder onnodige onderhoudsproblemen. Onthoud: een beetje voorbereiding nu kan veel tijd en geld besparen wanneer de zon weer gaat schijnen!
 

Alles voor jouw zwembad

Zwembad-winterklaar

 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Maak jouw tuin vlindervriendelijk

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Wij hebben de zomer al in de bol!

Wij hebben de zomer al in de bol! Letterlijk, want er zijn heel veel bijzondere bollen en knollen die prachtig bloeien in de zomer. Sommige ervan ken je vast, zoals de dahlia en begonia. Maar je kunt ook kiezen voor meer onbekende, exotische toppers.

Lees meer...

De walnoot, okkernoot of notelaar (Juglans regia) is een plant uit de okkternootfamilie (Juglandaceae). Omdat het geslacht Juglans eveneens walnoot heet, wordt deze soort voluit ook wel gewone walnoot of Perzische walnoot genoemd.

...Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.