Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Bloembollen en zaden

Het verzorgen van een eigen bloementuin is iets waar steeds meer mensen de positieve effecten van merken. Zien hoe uw werk beloond wordt heeft een positief effect op de mentale gesteldheid van een mens. Wilt u nu zelf een bloementuin beginnen of uw bestaande bloementuin aanvullen met nieuwe bloembollen en zaden? Laat ons u dan verder helpen. Bekijk welke bloembollen en zaden wij in ons assortiment hebben die uw tuin kunnen opvrolijken en groener te maken!

Bloemzaden voor meer biodiversiteit

Inmiddels is iedereen bekend met het fenomeen ‘save the bees’. Maar hoe kunt u daar nu zelf een steentje aan bijdragen? Om te beginnen kunt u bloemen en planten poten die insecten aantrekken. Bij Tuincentrum Vincent kunt u de volgende bloemenzaden kopen:
 

  • Bloemenmengsel voor lieveheersbeestjes;
  • Bloemenmengsel voor nuttige insecten;
  • Bloemenmengsel voor vlinders.

Het bloemenmengsel voor nuttige insecten noemen wij ook wel de bijenzaden. Bijen doen geen vlieg kwaad en zijn essentieel voor het gehele ecosysteem. Daarbij wordt de tuin er een heel stuk mooier en levendiger van wanneer er ook insecten in rondvliegen. Het is nu eenmaal zo dat in een gezonde tuin ook dieren thuishoren.

Duurzaam tuinieren

Het bevorderen van de biodiversiteit is één onderdeel, maar wat kun je nog meer doen om op een duurzame manier te tuinieren? Leer het met deze 10 tips om uw tuin extra groen te maken! Zo geniet u zelf binnen de kortste keren van een verantwoorde en prachtige tuin vol kleur. Koop de beste bloemzaden bij Tuincentrum Vincent, zowel los als in een pot. Kom langs in ons tuincentrum in Dendermonde of bestel uw zaden online in de webshop!

Soorten bloembollen

Bloembollen zijn onder te verdelen in voorjaarsbollen en zomerbollen. De voorjaarsbollen worden geplant in oktober/november en de zomerbollen in april/mei, na de vorstperiode. Bloembollen voelen zich overal thuis en zijn tevreden met elke plekje in de tuin of in een bak. Eén van de bekendste voorjaarsbollen zijn Narcissen. Deze vermeerderen zichzelf en kunnen in de grond blijven, zodat ze volgend jaar weer een in grotere getalen terug kunnen komen. Tulpen en hyacinten zijn maar eenjarig.
 

De zomerbollen; anemonen, dahlia's, gladiolen zijn ook éénjarig. Mocht u net te laat zijn met het poten van deze bollen, wees dan niet getreurd! De bollen kunnen mits ze droog bewaard worden gewoon wachten tot ze het volgende seizoen gepoot kunnen worden. Aan u de keuze! U kunt voorjaarsbollen in het najaar kopen en ze zelf planten, zodat u in de vroege lente kunt genieten van de uitgekomen Narcissen en blauwe druifjes. Het is ook mogelijk om in het vroege voorjaar naar het tuincentrum te komen waar wij al bollen op pot verkopen.
 

Bloembollen en zaden kopen

In ons tuincentrum hebben wij een ruim assortiment zaden zowel voor de siertuin (snijbloemen en perkplanten) als voor de groente- en kruidentuin, diverse soorten graszaad en weidebloemmengsels die uw voortuin een fleurige aanblik geven.

 

Planten kopen

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.