Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Dompelpompen

Wil je het zwembad leegpompen, staat de kelder blank of wil je de tuin- en terrasplanten water geven uit de regenton? Geen probleem! Met een elektrische dompelpomp van Gardena, DAB of Oase kun je helder of vuil water heel makkelijk wegpompen naar waar je wilt. Dompelpompen zijn gebruiksklaar en zeer eenvoudig in gebruik.

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 11 van 11 producten

Wat is een dompelpomp?

Een dompelpomp of drainagepomp is een pomp die in het water wordt geplaatst. Daaraan ontleent deze pomp dan ook haar naam. Iedereen kent ze zeker en vast als de pomp waarmee een ondergelopen kelder wordt leeggepompt. U kunt ze echter ook gebruiken om voor de winter het water uit het zwembad weg te pompen. Of heeft de vijver dringend nood aan een schoonmaakbeurt? Dan plaats u simpelweg een dompelpomp in de vijver. De pomp pompt het water tot op de bodem weg waarna u kunt beginnen met het reinigen van de vijverbak.

Hoe werkt een dompelpomp?

Een dompelpomp is een handig apparaat voor het beheer van water. De pomp, die volledig onder water geplaatst kan worden, zuigt via een aanzuigrooster direct water naar binnen. Dit water koelt niet alleen de pomp, maar wordt ook via het pomphuis naar de persaansluiting gebracht. Hier kan het water, met behulp van een afvoerslang, efficiënt worden weggepompt. De flexibiliteit van de dompelpomp maakt het mogelijk om deze geheel of gedeeltelijk onder te dompelen, afhankelijk van de situatie, en zo effectief wateroverlast te beheren.
 

Eenvoudige waterpomp

De dompelpomp is in principe de meest eenvoudige pomp in de categorie waterpompen. Schroef de slang op de pomp, steek de stekker in het stopcontact en de pomp doet zijn werk. Bovendien zijn het echte krachtpatsers die hoogte overwinnen en op een zo korte mogelijke tijd een maximale hoeveelheid water verpompen. U kunt tot wel 30.000 liter per uur wegpompen!  

dompelpomp tuincenter vincent


Welke dompelpomp kopen?

De dompelpompen worden in twee grote categorieën onderverdeeld op basis van het soort water dat dient te worden opgepompt of verpompt:

  • de schoonwaterpomp 
  • vuilwaterdompelpompen.

Beide pompsoorten hebben een robuuste behuizing van hoogwaardig kunststof of duurzaam inox voor een lange levensduur. De properwater dompelpompen kunnen enkel gebruikt worden voor het verpompen van zuiver of helder water zoals regenwater. Ze kunnen tot een resterende waterstandhoogte van 1 mm het zuivere water wegpompen.

Vuilwaterdompelpompen

De vuilwaterdompelpompen gebruikt u wanneer het water dat u wilt verpompen, vervuilt is met zand, grond en ander residu. Afhankelijk van de grootte van de vuildeeltjes kunt u kiezen voor een compacte pomp voor fijn vuil of een pomp voor het transport van grof vuil of grote waterhoeveelheden. Als vuildeeltjes de pomp blokkeren, kunt u de vuilwaterpomp eenvoudig openen en de verontreiniging verwijderen.

Automatische dompelpompen

Dompelpompen die u zelf in en uit dient te schakelen, kunt u gebruiken voor de watervoorziening van sproeiers en bewateringssystemen. De meeste pompen zijn echter vandaag de dag uitgerust met een uitwendige vlotter of met een geïntegreerde elektronische sensor. Zowel de robuuste uitwendige vlotter als de ruimtebesparende sensor zorgen ervoor dat de pomp bij een ingestelde waterstand automatisch start. Is er voldoende water weggepompt en is het gewenste niveau bereikt, dan schakelt de pomp automatisch uit. Deze pompen gebruikt u voor automatische watervoorziening in huis en tuin. Handmatige werking bij deze pompen is uiteraard ook mogelijk.

dompelpomp tuincentrum vincent

Regentonpompen

Ook de regentonpompen van Gardena en Oase zijn dompelpompen die kleine sproeiers, tuinspuiten, broezen en micro-drip systemen van water kunnen voorzien of water van A naar B kunnen vervoeren. Heeft u geen stopcontact in de buurt van uw regenton dan kunt u nog altijd een regentonpomp plaatsen, want wij hebben ook een draadloze pomp in ons assortiment in Dendermonde. Met het krachtige accusysteem heeft u geen netvoeding meer nodig. Een uiterst flexibel pompje dat makkelijk is te vervoeren en op te slaan.

Fonteinpompen en filter- en beeklooppompen

Dompel- of drainagepompen zijn ontwikkeld voor periodiek gebruik en worden handmatig ingeschakeld of via activering door een sensor of vlotter. Voor continue circulatie of waterbeweging raden wij aan om pompen te kiezen uit onze filter- en beeklooppompen of fonteinpompen. Kom langs bij Tuincentrum Vincent in Dendermonde en onze vakmensen helpen u graag de juiste waterpomp te vinden voor uw project. 
 

Bezoek Tuincenter Vincent

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.