Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

een natuurlijke (zwem)vijver

een natuurlijke (zwem)vijver

Het zal een hete zomer worden en dan laten wij u alvast graag uitkijken naar een verfrissende duik in een natuurlijke zwemvijver. 

Bij Tuincenter Vincent is alles aanwezig voor de aanleg en het onderhoud van uw natuurlijke (zwem)vijver, inclusief mensen met vakkennis! 

Of u nu kiest voor een natuurlijke look of liever strak en modern, het is beide mogelijk en u heeft er niet alleen in de zomer geniet van. Ook wanneer u er zelf niet in zwemt is een zwemvijver nog altijd een echte toegevoegde waarde in uw tuin.
Beide vormen van zwemvijver beschikken over een zwemgedeelte en een moerasgedeelte. In het moerasgedeelte vindt de natuurlijke zuivering plaats. Dit deel is vaak een 90-120cm diep en gevuld met lavasteen en waterplanten. In ons tuincentrum hebben we de meest zuiverende waterplanten samen gezet. In de lavastenen huisvesten zich verschillende bacteriën die mee het vijverleven gezond houden. 

Voor het aanleggen van de zwemvijver wordt meestal EPDM gebruikt met een beschermdoek onder, ook deze kan u vinden bij Tuincenter Vincent. Door de zwarte kleur van de EPDM folie is een zwemvijver vaak 2-4 graden warmer dan een zwembad (wanneer beiden onverwarmd zijn). Ook de ondiepe plantenzone (moerasgedeelte) zorgen voor een warmere temperatuur van het water. Om het water door de lava heen te helpen is een pomp aan te raden, u kan dan werken met een downflow of upflow systeem.

Zin gekregen om zelf een zwemvijver aan te leggen? Of heeft u al een tijdje plannen maar toch nog wat vragen? Kom gerust eens langs bij Tuincenter Vincent en wij helpen u graag!

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

5 opfristips voor je kamerplanten

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
Nu zaaien: eenjarige zomerbloeiers

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...
Maak jouw tuin vlindervriendelijk

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.