Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

een natuurlijke (zwem)vijver

een natuurlijke (zwem)vijver

Het zal een hete zomer worden en dan laten wij u alvast graag uitkijken naar een verfrissende duik in een natuurlijke zwemvijver. 

Bij Tuincenter Vincent is alles aanwezig voor de aanleg en het onderhoud van uw natuurlijke (zwem)vijver, inclusief mensen met vakkennis! 

Of u nu kiest voor een natuurlijke look of liever strak en modern, het is beide mogelijk en u heeft er niet alleen in de zomer geniet van. Ook wanneer u er zelf niet in zwemt is een zwemvijver nog altijd een echte toegevoegde waarde in uw tuin.
Beide vormen van zwemvijver beschikken over een zwemgedeelte en een moerasgedeelte. In het moerasgedeelte vindt de natuurlijke zuivering plaats. Dit deel is vaak een 90-120cm diep en gevuld met lavasteen en waterplanten. In ons tuincentrum hebben we de meest zuiverende waterplanten samen gezet. In de lavastenen huisvesten zich verschillende bacteriën die mee het vijverleven gezond houden. 

Voor het aanleggen van de zwemvijver wordt meestal EPDM gebruikt met een beschermdoek onder, ook deze kan u vinden bij Tuincenter Vincent. Door de zwarte kleur van de EPDM folie is een zwemvijver vaak 2-4 graden warmer dan een zwembad (wanneer beiden onverwarmd zijn). Ook de ondiepe plantenzone (moerasgedeelte) zorgen voor een warmere temperatuur van het water. Om het water door de lava heen te helpen is een pomp aan te raden, u kan dan werken met een downflow of upflow systeem.

Zin gekregen om zelf een zwemvijver aan te leggen? Of heeft u al een tijdje plannen maar toch nog wat vragen? Kom gerust eens langs bij Tuincenter Vincent en wij helpen u graag!

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Pinksterbloemen en een wilde bloemenweide

Zie je ook bijna geen pinksterbloemen meer in de weilanden? Net als veel andere inheemse, wilde planten verdwijnen die helaas in rap tempo. Niet goed voor de biodiversiteit. Daarom geeft ons tuincentrum je nu graag tips voor het aanleggen van een wilde bloemenweide. Leuk klusje om mee te beginnen in het pinksterweekend!

Lees meer...
IJsheiligen: kuip- en potplanten verzorgen

Je hebt er vast wel eens van gehoord: IJsheiligen. Wist je dat je daarna echt de bloemetjes buiten kunt zetten? Ons tuincentrum legt uit hoe dit zit en hoe je dat doet.

Lees meer...
Top 10 hemelsblauwe bloemen

We wensen je een heel fijne Hemelvaartsdag met hopelijk een hemelsblauwe lucht, een stralend zonnetje én wat hemelsblauwe bloemen.

Lees meer...
Tuinmaand mei: 15 tips

Er is nu van alles te doen om de tuin, het balkon of (dak)terras fris en fleurig te maken. Ons tuincentrum zet 15 klussen en klusjes voor deze maand op een rij. Fijn en ontspannend om te doen, zeker bij een stralend lentezonnetje.  

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.