Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

een natuurlijke (zwem)vijver

een natuurlijke (zwem)vijver

Het zal een hete zomer worden en dan laten wij u alvast graag uitkijken naar een verfrissende duik in een natuurlijke zwemvijver. 

Bij Tuincenter Vincent is alles aanwezig voor de aanleg en het onderhoud van uw natuurlijke (zwem)vijver, inclusief mensen met vakkennis! 

Of u nu kiest voor een natuurlijke look of liever strak en modern, het is beide mogelijk en u heeft er niet alleen in de zomer geniet van. Ook wanneer u er zelf niet in zwemt is een zwemvijver nog altijd een echte toegevoegde waarde in uw tuin.
Beide vormen van zwemvijver beschikken over een zwemgedeelte en een moerasgedeelte. In het moerasgedeelte vindt de natuurlijke zuivering plaats. Dit deel is vaak een 90-120cm diep en gevuld met lavasteen en waterplanten. In ons tuincentrum hebben we de meest zuiverende waterplanten samen gezet. In de lavastenen huisvesten zich verschillende bacteriën die mee het vijverleven gezond houden. 

Voor het aanleggen van de zwemvijver wordt meestal EPDM gebruikt met een beschermdoek onder, ook deze kan u vinden bij Tuincenter Vincent. Door de zwarte kleur van de EPDM folie is een zwemvijver vaak 2-4 graden warmer dan een zwembad (wanneer beiden onverwarmd zijn). Ook de ondiepe plantenzone (moerasgedeelte) zorgen voor een warmere temperatuur van het water. Om het water door de lava heen te helpen is een pomp aan te raden, u kan dan werken met een downflow of upflow systeem.

Zin gekregen om zelf een zwemvijver aan te leggen? Of heeft u al een tijdje plannen maar toch nog wat vragen? Kom gerust eens langs bij Tuincenter Vincent en wij helpen u graag!

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Plant nu wuivende siergrassen

Siergrassen zijn in de herfst stralende blikvangers voor in de tuin en op het terras of balkon.

Lees meer...
Wat te doen tegen de buxusmot en de beste buxusvervangers

Ontdek meer over de buxusmot en de beste alternatieve buxusstruiken.

Lees meer...
Tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin

Wij geven je tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin.

Lees meer...
De mooiste nazomerbloeiers

Ontdek ons aanbod aan nazomerbloeiers om de tuin mee op te fleuren.

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.