Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Vijver- en waterplanten 

Voor vijver- en waterplanten bent u bij Tuincenter Vincent aan het juiste adres. Wij zijn dé vijverspecialist in Aalst, Lokeren en Sint-Niklaas. Waterplanten zijn vanaf midden maart tot eind september -onder voorbehoud van het weer- in onze webshop en winkel verkrijgbaar. Contacteer ons voor meer info over de beschikbaarheid.

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 236 producten

Vijverplanten zorgen voor een gezonde vijver 

Een bloeiende, goed functionerende vijver is rustgevend en werkt aantrekkelijk op al het leven in de omgeving. Het biologische evenwicht in het water speelt daarbij een belangrijke rol. Met de keuze uit de vele vijverplanten, kan elke plantenliefhebber zijn eigen waterwereld creëren.Wij hebben verschillende vijverplanten in het assortiment. Daardoor vindt u altijd de juiste plant voor uw vijver

Waar staan welke soort planten in de vijver? 

 Vijverplanten-zones | Tuincenter Vincent | Alles voor uw vijver

De vijver is verdeeld in 6 beplantingszones, die allemaal met de diepte in uw vijver te maken hebben en elkaar uiteraard overlappen.

Al onze planten zijn voorzien van een etiket waarop de zone staat. Zo weet u op welke plaats de plant in uw vijver moet staan. De waterplanten worden niet verzonden; enkel afhaling in onze winkel in Dendermonde is mogelijk vanaf eind maart tot midden september, afhankelijk van het weer. 

Soorten vijverplanten 

Elke vijver is anders, dus zijn ook de vijver- en waterplanten die u in de vijver kunt doen verschillend. Zo is er de zuurstofplant, deze is onmisbaar in uw vijver. Zuurstofplanten halen veel afvalstoffen uit het water en houden hierdoor uw vijver schoon. Uiteraard zorgen deze planten ook voor meer zuurstof in het water. Door de hoeveelheid zuurstof in het water, worden onder andere organische afvalstoffen die van de uitwerpselen van de vissen afkomstig zijn, afgebroken. Zuurstofplanten en de bacteriën in het water houden samen uw vijver schoon en vrij van algen. Want hoe schoner het water, hoe minder last u heeft van algen. 

Vijverplanten en Waterplanten Kopen? | Kom naar Tuincenter Vincent | tuincenter-vincent.be

Oeverplanten en moerasplanten 

Naast de zuurstofplanten, kennen wij ook nog de oeverplanten en moerasplanten. Ook zij zorgen voor een beter waterkwaliteit. Overtollige meststoffen worden middels deze planten uit het water gefilterd. Vul uw vijver daarom met voldoende water- en vijverplanten. Dan heeft u geen extra filter meer nodig. De planten zorgen voor de kwaliteit van het water. Daarnaast vinden de vissen, kikkers en andere vijverdieren het fijn als er genoeg planten in de vijver aanwezig zijn. Het ziet er daarnaast ook nog leuker uit! 

Vijver- en waterplanten kopen? 

Bij Tuincenter Vincent bieden wij een groot assortiment aan vijverbenodigdheden. Bent u op zoek naar een bepaalde water- of vijverplant, maar vindt u deze niet? Kom dan even langs, mail info@tuincenter-vincent.be of bel ons 052/21.14.04. Wij helpen u graag verder! 

Vijverplanten kopen

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.