Vandaag zijn wij helaas gesloten

Lavasteen vijver

Lava is een rood-bruin gesteente dat bekend staat om zijn zuiverende eigenschappen. In vijverfilters en in lava- of filtervelden van zwemvijvers mag dit niet ontbreken.

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 5 van 5 producten

Wat is lavasteen?

Lavasteen is precies wat de naam u vertelt; gekoelde lava uit vulkanen. Door de hitte ontstaat er tijdens het stollen van de lava luchtbellen, die na het stollen in het gesteente worden gevangen. Hierdoor is lavasteen erg poreus en waterdoorlatend. Ook is lavasteen door de luchtbellen erg licht in gewicht. Daarnaast bevat lavasteen allerlei soorten mineralen, waardoor lavasteen als zeer goede mest voor uw tuin dient. Lavasteen is dus zeer veelzijdig en goed te gebruiken voor allerlei verschillende doeleinden. Lavasteen wordt meestal gewonnen in Duitsland en is verkrijgbaar in de kleuren bruin en grijs.

Toepassingen lavasteen

Daarnaast kan u lava ook gebruiken als:

  • bodemverbeteraar: lava houdt de bodem luchtig
  • ​bodembedekker: lava is een uitstekend alternatief voor schors

Lava split kopen?

Lavasteen wordt ook wel lava split genoemd, omdat de lavasteen die u kent ooit één grote brok was, die voor gebruik in de tuin is ‘gesplit’. Het materiaal wordt voor veel verschillende doeleinden ingezet, waaronder als bodembedekking in uw tuin of bijvoorbeeld de oprit of parkeerplaats. Door de ruwe randen en bruinig grijze kleuren past het materiaal perfect in een natuurlijke tuin. Ook kunt u er gemakkelijk plantenbakken mee opvullen. Het materiaal is erg licht van gewicht en daardoor makkelijk verplaatsbaar. Bij Tuincenter Vincent kunt u lava split bestellen in twee verschillende formaten, namelijk 8-16 mm. en 16-32 mm. Wilt u het materiaal gebruiken als bodembedekking, zorg dan voor een worteldoek onder de lava split om groei van onkruid te voorkomen.

lavasteen vijver tuincentrum vincent

Lavasteen in de vijver

Lavasteen heeft door de samenstelling en de luchtbellen een uitstekende functie voor in de vijver. In aquaria, (zwem)vijvers en zwembaden wordt lavasteen vaak als substraat of als filtermateriaal gebruikt, in bijvoorbeeld plantenfilters. Planten in vijvers hechten zich goed aan de hoekige randjes van lavasteen. Tuincenter Vincent verkoopt speciaal lavasteen dat uitermate geschikt is voor gebruik in vijvers. Denk er wel om de lavasteen om de twee jaar te vervangen, omdat de lavasteen in de vijver op den duur verzadigd raakt en zijn filterfunctie dan langzaam verliest.

Lavasteen bij Tuincenter Vincent

Tuincenter Vincent heeft verschillende soorten lava split in het assortiment, te gebruiken als bodembedekker of vijversubstraat of -filtermateriaal. Kom voor het hele assortiment lavasteen naar ons tuincentrum te Dendermonde, of bestel op de webshop. Heeft u nog vragen? Onze medewerkers staan altijd voor u klaar om u op weg te helpen. Stuur een e-mail, of neem telefonisch contact op. Hopelijk zien wij u snel bij Tuincenter Vincent!

Zelf een vijver aanleggen

Is dit iets voor jouw vijver?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.