Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Maak je vijver zomerklaar met deze stappen!

Maak je vijver zomerklaar met deze stappen!
In de aanloop naar de zomer is het van groot belang om ervoor te zorgen dat jouw vijver in goede staat verkeert. Een vijver kan in de loop van de tijd veel vuil verzamelen, waardoor de waterkwaliteit achteruitgaat en vissen en planten in gevaar komen. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige stappen die je kunt volgen om jouw vijver zomerklaar te maken, waaronder het gebruik van een zwembadstofzuiger zoals de Oase Pondovac.
 

Vijver reinigen

De eerste stap is om de vijver grondig te inspecteren. Kijk naar de staat van het water en bepaal of er veel vuil op de bodem ligt. Verwijder alle bladeren, takken en ander afval dat op het oppervlak van het water drijft. Gebruik vervolgens een schepnet om alle vaste stoffen uit de vijver te verwijderen. Om het vuil op de bodem van de vijver te verwijderen, kun je een zwembadstofzuiger gebruiken, zoals de Oase Pondovac. Deze stofzuiger zuigt het vuil van de bodem van de vijver op en kan ook gebruikt worden voor het reinigen van de wanden van de vijver. Het is belangrijk om de stofzuiger langzaam en zorgvuldig te bewegen om ervoor te zorgen dat al het vuil wordt opgezogen.
 

Vijverfilters controleren

Na het reinigen van de vijver met de zwembadstofzuiger, is het tijd om de vijverfilters te controleren. Maak de filters schoon of vervang ze indien nodig. Filters zorgen ervoor dat het water in de vijver schoon blijft en dat de vissen en planten gezond blijven.
 

Vijverwater kwaliteit testen

Als laatste stap is het belangrijk om de waterkwaliteit te testen. Gebruik een testkit om de pH-waarde en het zuurstofgehalte van het water te meten. Als de waarden niet optimaal zijn, pas deze dan aan met behulp van de juiste producten. Met deze eenvoudige stappen en het gebruik van een zwembadstofzuiger zoals de Oase Pondovac, kun je jouw vijver in topconditie houden en er zeker van zijn dat jouw vissen en planten deze zomer gezond blijven.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Nu zaaien: eenjarige zomerbloeiers

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...
Maak jouw tuin vlindervriendelijk

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.