Vandaag zijn wij helaas gesloten

Maak je vijver zomerklaar met deze stappen!

Maak je vijver zomerklaar met deze stappen!
In de aanloop naar de zomer is het van groot belang om ervoor te zorgen dat jouw vijver in goede staat verkeert. Een vijver kan in de loop van de tijd veel vuil verzamelen, waardoor de waterkwaliteit achteruitgaat en vissen en planten in gevaar komen. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige stappen die je kunt volgen om jouw vijver zomerklaar te maken, waaronder het gebruik van een zwembadstofzuiger zoals de Oase Pondovac.
 

Vijver reinigen

De eerste stap is om de vijver grondig te inspecteren. Kijk naar de staat van het water en bepaal of er veel vuil op de bodem ligt. Verwijder alle bladeren, takken en ander afval dat op het oppervlak van het water drijft. Gebruik vervolgens een schepnet om alle vaste stoffen uit de vijver te verwijderen. Om het vuil op de bodem van de vijver te verwijderen, kun je een zwembadstofzuiger gebruiken, zoals de Oase Pondovac. Deze stofzuiger zuigt het vuil van de bodem van de vijver op en kan ook gebruikt worden voor het reinigen van de wanden van de vijver. Het is belangrijk om de stofzuiger langzaam en zorgvuldig te bewegen om ervoor te zorgen dat al het vuil wordt opgezogen.
 

Vijverfilters controleren

Na het reinigen van de vijver met de zwembadstofzuiger, is het tijd om de vijverfilters te controleren. Maak de filters schoon of vervang ze indien nodig. Filters zorgen ervoor dat het water in de vijver schoon blijft en dat de vissen en planten gezond blijven.
 

Vijverwater kwaliteit testen

Als laatste stap is het belangrijk om de waterkwaliteit te testen. Gebruik een testkit om de pH-waarde en het zuurstofgehalte van het water te meten. Als de waarden niet optimaal zijn, pas deze dan aan met behulp van de juiste producten. Met deze eenvoudige stappen en het gebruik van een zwembadstofzuiger zoals de Oase Pondovac, kun je jouw vijver in topconditie houden en er zeker van zijn dat jouw vissen en planten deze zomer gezond blijven.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Planten die goed tegen droogte kunnen

Plannen om deze zomer voor langere tijd op vakantie te gaan? Of heb je een tuin op het zuiden met droge, zanderige grond? Wij tippen planten die tegen zongedroogde omstandigheden kunnen!

Lees meer...
Planten die prima tegen 'natte voeten' kunnen

Het voorjaar verloopt wereldwijd ontzettend grillig. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
Pinksterbloemen en een wilde bloemenweide

Zie je ook bijna geen pinksterbloemen meer in de weilanden? Net als veel andere inheemse, wilde planten verdwijnen die helaas in rap tempo. Niet goed voor de biodiversiteit. Daarom geeft ons tuincentrum je nu graag tips voor het aanleggen van een wilde bloemenweide. Leuk klusje om mee te beginnen in het pinksterweekend!

Lees meer...
Zaaien, maar niet maaien in mei

Zo'n verregend begin van het voorjaar is niet fijn voor ons, maar wel voor je planten. Met al die nattigheid van de laatste tijd schiet alles de grond uit. En nu de IJsheiligen weer vertrokken zijn kunnen we los gaan met het ter plekke zaaien van eenjarige bloemen voor de pluktuin, groenten en kruiden in de moestuin en nog veel meer. Wat je dan weer beter kunt laten deze maand is maaien.

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.