Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Maak je vijver zomerklaar met deze stappen!

Maak je vijver zomerklaar met deze stappen!
In de aanloop naar de zomer is het van groot belang om ervoor te zorgen dat jouw vijver in goede staat verkeert. Een vijver kan in de loop van de tijd veel vuil verzamelen, waardoor de waterkwaliteit achteruitgaat en vissen en planten in gevaar komen. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige stappen die je kunt volgen om jouw vijver zomerklaar te maken, waaronder het gebruik van een zwembadstofzuiger zoals de Oase Pondovac.
 

Vijver reinigen

De eerste stap is om de vijver grondig te inspecteren. Kijk naar de staat van het water en bepaal of er veel vuil op de bodem ligt. Verwijder alle bladeren, takken en ander afval dat op het oppervlak van het water drijft. Gebruik vervolgens een schepnet om alle vaste stoffen uit de vijver te verwijderen. Om het vuil op de bodem van de vijver te verwijderen, kun je een zwembadstofzuiger gebruiken, zoals de Oase Pondovac. Deze stofzuiger zuigt het vuil van de bodem van de vijver op en kan ook gebruikt worden voor het reinigen van de wanden van de vijver. Het is belangrijk om de stofzuiger langzaam en zorgvuldig te bewegen om ervoor te zorgen dat al het vuil wordt opgezogen.
 

Vijverfilters controleren

Na het reinigen van de vijver met de zwembadstofzuiger, is het tijd om de vijverfilters te controleren. Maak de filters schoon of vervang ze indien nodig. Filters zorgen ervoor dat het water in de vijver schoon blijft en dat de vissen en planten gezond blijven.
 

Vijverwater kwaliteit testen

Als laatste stap is het belangrijk om de waterkwaliteit te testen. Gebruik een testkit om de pH-waarde en het zuurstofgehalte van het water te meten. Als de waarden niet optimaal zijn, pas deze dan aan met behulp van de juiste producten. Met deze eenvoudige stappen en het gebruik van een zwembadstofzuiger zoals de Oase Pondovac, kun je jouw vijver in topconditie houden en er zeker van zijn dat jouw vissen en planten deze zomer gezond blijven.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Ga voor een Mediterrane tuin, balkon of dakterras!

Wie houdt er nu niet van een ontspannen vakantiesfeer met mediterrane allure?

Lees meer...
Anti-muggen en wespen tips voor huis en tuin

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...
Maak de tuin vakantieproof

Vooruitzien is regeren. Neem nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin vakantieproof is.

Lees meer...
Ideeën en tips voor een zomers tuinfeest

Organiseer een gezellig tuinfeest met familie en vrienden. We geven je graag volop inspiratie en slimme, handige tips. Zodat je er ook als gastheer of -vrouw in volle teugen van geniet.

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.