Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Waterkwaliteit vijver

De kwaliteit van het vijverwater is bepalend voor de conditie van uw vissen, waterplanten en andere organismen. Bladafval en uitwerpselen van vissen vervuilen de vijverbodem. Ook een lange winterperiode tast de kwaliteit van uw vijver aan. Wij bieden u graag een aantal oplossingen om uw vijverwater het hele jaar door gezond te kunnen houden. Deze producten verzenden wij zowel over heel België als Nederland.

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 43 producten

Vijverwater testen en op punt stellen

Een goede samenstelling van het vijverwater is de basis voor gezond water. Zowel planten, vissen en allerhande gezonde micro-organismen gedijen uitstekend in optimaal vijverwater. Hoe kunt u weten of uw vijverwater een ideale samenstelling heeft? Test het water met een eenvoudige testset van Velda, want meten is weten!

waterkwaliteit vijver Tuincentrum Vincent

Zelf vijverwater testen

Het testen van water is heel gemakkelijk zelf uit te voeren. Blijkt er wat te schorten aan de het vijverwater? Geen nood. Met de toevoeging van een of meerdere van volgende producten van Velda of Vijvertechniek kunt u het vijverwater zeker op punt stellen:

  • KH+ (carbonaat hardheid)
  • GH+ (gezamenlijke hardheid)
  • Vincia Toru-Stroh (gerstestroo en hoogveenturf)
  • Turfblokken
  • Vincia Maërl
  • Biofit (vijverkuur)

Deze vijverproducten kunt u allemaal kopen bij Tuincentrum Vincent in Dendermonde. Bij twijfel helpen onze vijverdeskundigen u graag.

Vijverpomp en vijverfilter installeren

Zijn pomp en filter noodzakelijk in een tuinvijver? Een vraag die veel tuinvijverliefhebbers zich stellen. En zo ja, welke pomp en filter heb ik nodig? Omdat het antwoord op deze vragen van allerlei factoren afhankelijk is, hebben we graag dat u langskomt in ons tuincentrum in Dendermonde voor een persoonlijk gesprek met onze vakspecialisten. De soort vijver die u wilt aanleggen, al dan niet met beplanting en/of vissen bepaalt de pomp en filter die u nodig heeft. Aan de hand van onze demo modellen kunnen onze vakspecialisten u een duidelijk beeld geven over de installatie en werking van de pomp en filter voor uw vijver.  

Soorten vijverfilters

Heeft u een vijverfilter nodig? Dan kunt u kiezen uit ons assortiment aan onderwaterfilters, drukfilters, doorstroomfilters en trommelfilters van Oase. Ook de vijvermousses, vervangfilters en lava kunt u bij ons kopen. Alle filters doen zowat hetzelfde werk in de vijver, maar ieder filtertype heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Voeg ook nog wat bacteriën toe aan de filter en u heeft een ideale start om snel een biologisch evenwicht te bereiken in de vijver. Welk soort filter voor u de meest geschikte is, daar helpen wij u graag bij.

Planten in de vijver

Waterplanten zijn noodzakelijk om een goede waterkwaliteit te kunnen behouden. Zij filteren overtollige voedingsstoffen afkomstig van plantresten, bladafval en uitwerpselen van vissen uit het vijverwater en zijn bovendien nog een leuke verstopplek voor de vijvervissen. Een aantal waterplanten hebben zelfs een extra zuiverende eigenschap waardoor zij onmisbaar zijn in de vijver.

waterkwaliteit van de vijver

Vijversubstraat en vijverbacteriën

Vijversubstraat of bodemsubstraat is een must voor bijna iedere tuinvijver. Uitzonderingen daarop zijn de koi-vijvers en zwemvijvers. Bodemsubstraat biedt de ideale huisvesting aan micro-organismen en nuttige bacteriën. Deze organismen en bacteriën zijn noodzakelijk voor het biologische leven en evenwicht in de vijver. Zij zorgen er o.a. voor dat al het organisch materiaal wordt omgezet naar voeding voor de planten en het bodemslib wordt verwijderd.

Vragen? Kom gerust langs in ons tuincentrum in Dendermonde, gelegen tussen Aalst en Lokeren. Bellen of mailen mag uiteraard ook: 052/21.14.04 of info@tuincenter-vincent.be

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.