Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Bijzondere kamerplanten

Vul je persoonlijke urban jungle aan met deze bijzondere kleuren en patronen!

Toon filters Verberg filters

Aglaonema

Deze tropische soort met unieke kleuren en patronen is een ideale kamerplant. Op vlak van verzorging vraagt hij in de zomermaanden een lichtvochtige grond en in de winter mag de grond eerst opdrogen vooraleer opnieuw te gieten .

De Aglaonema staat het liefst op een plek zonder al te veel direct zonlicht  (max. 3 uur).

     

 

Philodendron ‘Prince of Orange’

Deze soort is bijzonder doordat de bladeren continu van kleur veranderen, nieuwe bladeren zijn geel/oranje en gaan over naar groen.

Deze philodendron staat liefst niet in direct zonlicht maar wel op een klare plek. Zorg dat de grond steeds licht vochtig is (niet nat). 

 

Philodendron ‘Cobra’

Deze philodendron is speciaal door zijn dikke, lange, smalle bladeren met witte strepen/vlekken.

Ze staan het liefst niet in direct zonlicht en kunnen een iets donkerde plaats verdragen.

De grond mag eerst wat droog staan voor weer te gieten, 1 maal per week is voldoende.

 

 

Alocasia regina ‘Black Velvet’

Deze alocasia groeit in het wild onder de boomlaag dus heeft niet graag direct zonlicht, ook blijft de Black velvet relatief klein, tot zo’n 30 à 40cm.

Ze is bijzonder voor haar dikke, donkere bladeren met witte nerven.

Ze groeit het best op een plaats met een hogere luchtvochtigheid. De grond mag eerst uitdrogen vooraleer opnieuw te gieten.

 

 

Alocasia baginda ‘Dragon scale’

Wat deze soort zo bijzonder maakt zijn hun dikke bladeren met donkergroene nerven.

Zet hem op een plaats met indirect zonlicht en laat de grond deels uitdrogen tussen de waterbeurten.

Ook deze alocasia doet het het best op een plaats met een hoge luchtvochtigheid.

 

 

Caladium 

Caladiums komen in heel veel verschillende kleuren voor en hebben soms zelfs een bijna doorschijnend blad. Deze planten groeien vanuit een knol die in de winter in winterslaap gaan en groeien weer in het voorjaar.

Vanaf de herfst sterven de balderen langzaam af en moet er minder water gegeven worden. De afgestorven bladeren mag je verwijderen, de levende bladeren laat je zitten want deze geven nog energie aan de knol. 

Zet ze liefst niet in direct zonlicht want anders verbranden de bladeren. De grond mag lichtvochtig staan maar niet te nat zodat de knol niet gaat rotten, best benevelen met water. 

 

 

Scindapsus Pictus 

Scindapsus houdt niet van al te felle directe zonnestralen, wel veel indirect licht. Deze soort is populair voor kantoren, aangezien deze ook onder een (groei)lamp het goed doet.

Deze planten verkiezen een minimale temperatuur van 15°C, dus best beschermen van tochtige ramen of koude plekken in huis. De bovenste laag grond moet droog zijn, als de blaadjes slap hangen zeker water geven dan.

 

 

Philodendron Brandtianum

De Philodendron kan tot een flinke hoogte groeien. Hij is makkelijk te verzorgen en houdt ervan om besproeid te worden. Besproeien zorgt ervoor dat het stof van de plant verdwijnt, hij beter kan ademen en werk preventief tegen ongedierte of ziektes.

Deze kamerplant houdt namelijk van een iets vochtige ondergrond maar hij mag absoluut niet te lang nat blijven.  Van een plekje in de volle zon wordt deze kamerplant niet erg blij.

 

 

Alocasia Polly

De Alocasia Polly wordt ook wel een skeletplant genoemd. Deze alocasia kan in tegenstelling tot de andere soorten alocasia’s goed uit de voeten op een schaduwrijke plek.  De grond dien je licht vochtig te houden, maar pas op dat er geen vocht op de bodem komt te staan. Als je teveel water geeft, laat deze plant het ook weten, hij gaat dan namelijk 'zweten'.   

Verder waarderen ze het wel als je af en toe langskomt met de plantspuit, zeker in de winterperiode als de verwarming aanstaat en de luchtvochtigheid laag is. Een hogere luchtvochtigheid zorgt voor mooiere bladeren en maakt de plant weerbaarder tegen eventuele ziektes en ongedierte. 
 

 

 

Alocasia Zebrina

De Alocasia Zebrina groeit waar het erg vochtig is, is het belangrijk om de potgrond ook steeds vochtig te houden. Dit betekent dus dat je hem regelmatig water moet geven. De plant draai je best een kwartslag, aangezien de bladeren naar het licht toe groeien. De Alocasia is een plant die je het beste regelmatig kunt sproeien.

Wanneer de plant nieuwe bladeren vormt, kan het zijn dat een ouder blad gaat hangen, deze kun je het beste enkele centimeters boven de grond afknippen.

 

Begonia maculata

De Begonia Maculata houdt van een licht vochtige grond. Deze plant heeft het graag warm en verkiest een temperatuur van 20°C. Deze plant besproei je best niet. 

Verder houdt hij niet van tocht, koud noch warm.  Zet uw plant dus niet te dicht bij de verwarming, airconditioning of buitendeuren.

 

 

Coleus 

De Coleus kan je eigenlijk overal zetten. Het liefst heeft ze een lichte plaats en ook direct zonlicht is geen probleem. Zelfs in de schaduw kan ze overleven. Let wel, hoe lichter de standplaats hoe intenser haar blaadjes zullen kleuren! 

Afhankelijk van de standplaats mag je ze dus meermaals per week water geven, veel licht wil dus zeggen meer water geven. Hou je plantenspuit maar klaar, want de siernetel heeft graag een hoge luchtvochtigheid. 

 

 

Philodendron Verrucosum 'Incensi'

De Philodendron Verrucosum kan zowel halfschaduw als veel indirect licht verdragen. De Philodendron verrucosum 'Incensi' staat ook wel bekend als 'The hairy Philodendron’. Deze kamerplant heeft zijdezachte bladeren en harige stengels.

Deze kamerplant houdt van een iets natte en vochtige ondergrond maar hij mag absoluut niet te lang nat blijven.

 

 

Begonia Rex 

De Begonia Rex of Bladbegonia blijft laag en heeft bijna geen stam. De bladeren van de begonia zijn best dun en fragiel en ze kunnen dan ook niet goed tegen de volle zon. Zet ze dus best op een plek met indirect zonlicht en uit de tocht.

Best onderaf water geven en niet op het blad, daar kan het snel lelijk van worden. 

 

Philodendron Moonlight

De Philodendron Moonlight is een makkelijke kamerplant in onderhoud. Ze staat liefst niet in direct zonlicht. De aarde mag licht vochtig staan en de bladeren worden af en toe graag beneveld met water. 

 

Philodendron White Princess 

Deze Philodendron staat graag in het licht maar liefst geen direct zonlight. De grond mag ook hier lichtvochtig zijn maar niet nat. 

 

 

 

 

 

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.