Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Winterharde planten

De naam zegt het al: winterharde planten zijn planten die ieder jaar weer terug komen. Sommige sterven af in de herfst en komen in het voorjaar weer vrolijk op. Andere blijven het jaarrond mooi in blad. Wij hebben voor elke plant de aangepaste meststof en bodemverbeteraar.

Rozen en klimplanten

Rozen zijn er in talloze varianten: struik- en stamrozen, klimrozen en rozen als bodembedekkers. Voor alle rozen geldt dat het ware zonaanbidders zijn en dat ze in het voorjaar flink teruggesnoeid moeten worden. Klimrozen moeten goed vastgezet worden omdat ze uit zichzelf niet hechten aan muren en pergola's.
Naast de klimroos zijn er nog talloze andere klimplanten. De bekendste is de Clematis en Hedera, maar er zijn natuurlijk nog vele andere klimmers, zoals de sterkgroeiende Bruidssluier, de geurende Kamperfoelie en niet te vergeten de Blauwe regen.

Bomen,heesters en coniferen

Bomen horen in grote tuinen of plantsoenen thuis. Toch zijn er een groot aantal kleinere soorten die bijzonder geschikt zijn voor de kleinere tuin. Vooral de bolboompjes en treurvormen zijn populair zoals de bolacasia, het treurwilgje en de Catalpa.

Onder de categorie heesters vallen struiken die in vele gevallen in de herfst hun blad laten vallen, uitzonderingen daargelaten. De Japanse Esdoor of Acer is een aanwinst voor elke tuin. In de lente en zomer verwent deze plant u met een een mooi blad en in de herfst volgen er schitterende herfstkleuren. 
Een heester kan heel bepalend zijn in de tuin. Er zijn vroegbloeiende heesters zoals de Forsythia en Ribes, heesters die vooral gekocht worden door mooie getinte en getekende bladeren en heesters die 's winters groen blijven zoals de Laurier, Rhododendron en Ilex.

Conifeer is de verzamelnaam voor naaldbomen en -struiken. Ze blijven over het algemeen in de winter groen, alleen de Larix verliest z'n naalden. De conifeer is een gemakkelijke "boom" die goed te snoeien is, zelfs in mooie vormen. U zult veel plezier beleven aan deze altijd groene struiken.

Borderplanten en grassen

Wij proberen het voor u als consument zo gemakkelijk mogelijk te maken door de borderplanten onder te verdelen in verschillende segmenten. Zo zijn er schaduwplanten, vlinderplanten, zonnekloppers, drijf- en moerasplanten, waterlelies, enz.. Op het plantetiket staat vaak de hoogte aangegeven, hoewel dat ook afhangt van de plek die de plant krijgt in de tuin. 

Kom gerust langs om ons 2000 m² groot assortiment te bekijken in Dendermonde, tussen Sint Niklaas en Aalst. Komt u er niet uit of wilt u meer weten? Wij geven u graag advies. 

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.