Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Beregening

Tijdens de zomerse (warme) dagen hebben niet alleen mensen last van het warme weer, ook planten, struiken en bomen hebben het zwaar met de hitte. Doordat er ’s zomers weinig tot geen regen valt, is er weinig water wat opgenomen kan worden door de planten in de tuin. Met een goed beregeningssysteem in de tuin heeft u hier nooit meer last van en bespaart u op uw waterfactuur. Daarnaast gaat u zuiniger met het water om, doordat u water kunt opvangen en heel gericht uw tuin kunt besproeien.

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 214 producten

Soorten beregening voor in de tuin 

Bij Tuincentrum Vincent zijn we gelukkig goed voorbereid op droogte en hebben een ruim assortiment als het gaat om het opvangen van water. Bij ons vindt u producten van de bekende merken als Elho, Nature, Gardena, Oase en DAB. De producten die u in het assortiment kunt vinden:

 • regentonnen;
 • gieters en plantenspuiten;
 • tuinpomp;
 • dompelpomp;
 • hydrofoorpomp;
 • druppelslang en druppelsystemen;
 • tuinsproeiers;
 • tuinslang en koppelstukken;
 • en nog veel meer!

Bekijk het aanbod online en bestel vandaag. Of kom naar ons tuincentrum in Dendermonde, en bekijk het gehele assortiment. Onze medewerkers staan u graag te woord en geven u graag tips en advies over de aanschaf van een bewateringssysteem. 

Beregening tuincentrum Vincent

Water opvangen

Onze zomers worden steeds warmer en langer. Wat natuurlijk heerlijk is, want u kunt lekker lang buiten blijven zitten, gezellig gaan barbecueën en relaxen in uw tuinset. Helaas heeft het warme weer ook negatieve gevolgen voor de tuin. Zo regent het bijvoorbeeld minder vaak en hevig, waardoor er een tekort komt aan water in de tuin. Gelukkig vindt u bij Tuincenter Vincent dé oplossing voor dit probleem. Bij ons vindt u namelijk diverse producten die u helpen het regenwater ‘slim’ op te vangen en te gebruiken om uw tuin van water te voorzien. Dubbel zo handig, want u geeft uw tuin niet alleen water u helpt het milieu ook een handje door te besparen! Wilt u ook milieubewust uw tuin water geven? Bekijk dan ons aanbod in de webshop of kom langs! 

Hoe water opvangen?

U kunt regenwater op verschillende (makkelijke) manieren opvangen. De meest populaire vorm is met behulp van een regenton. Deze kunt u boven de grond of onder de grond opslaan. Met een regenton vangt u eenvoudig het regenwater op en kunt u het water op een later moment (her)gebruiken om uw tuin water te geven. Om ervoor te zorgen dat de regenton niet volloopt, kunt u gebruik maken van een zogenoemde ‘overloopslang’. Deze slang zorgt ervoor dat zodra de regenton vol is, het overige water naar bijvoorbeeld een andere bak wordt geleid of naar de tuin. Op deze manier verspilt u geen water meer en is er altijd genoeg water om de tuin mee te besproeien. 

Regentond bewatering

Water zuinig gebruiken

Regenwater opvangen is de eerste stap, het zuinig gebruiken de tweede. We geven u graag een aantal tips waardoor u het waterverbruik kunt beperken in huis en tuin.

 1. Bloembakken gevuld met kleurrijke zomerbloeiers of winterharde planten hebben in de warme maanden heel wat water nodig. Om het aantal gietbeurten te verminderen, kunt aan de potgrond waterkristallen toevoegen of kant-en-klare grond met waterkristallen, zoals Aquaterra van DCM, gebruiken. De waterkristallen houden het water langer vast. 
 2. Geef uw gazon, moestuin, siertuin en terrasplanten voldoende, maar niet te veel water. Kies voor het besproeiingssysteem dat het best past bij het type plant en geef gericht water. 
  Zo heeft uw gazon niet snel water nodig en kan deze echt wel tegen een stootje. Uitzondering daarop is een nieuw aangelegde grasmat. Deze heeft veel water nodig, want alleen zo kunnen de wortels zich vastzetten in de nieuwe grond. Een zwenksproeier is de beste oplossing om de graszoden gelijkmatig te bewateren.
 3. Zijn er bepaalde planten in de tuin die speciale zorg en meer water vragen? Dan kunt u zeer gericht water geven met een micro-drip systeem van Gardena. Deze waterbesparende tuinbesproeiing maakt gebruik van druppelirrigatie en kan gebruikt worden op het balkon, op de patio's en in de groente- en bloementuin. Bovendien kunt u dit systeem helemaal automatiseren. 
 4. Heeft u al een regenton? Dan kunt u makkelijk aan het kraantje van de waterton de gieter vullen met water. Té tijdrovend? Plaats dan een dompelpomp in de regenton en sluit de tuinslang aan op de waterton. Zo kunt u zonder moeite de dorstige planten snel water geven.
  Om water uit de regenwaterput op te pompen, gebruikt u dan weer beter een hydrofoorpomp. Een handige pomp die afhankelijk van de waterbehoefte, automatisch aan- en uitschakelt. Zo kunt u volledig automatisch regenwater gebruiken voor het doorspoelen van het toilet, voor de wasmachine of voor de besproeiing van de tuin. 
 5. Zorg ervoor dat het regenwater dat niet wordt opgevangen in een reservoir makkelijk de grond kan indringen. Zelfs kleine ingrepen zoals het losharken van de grond in de tuin zorgen ervoor dat het water makkelijker kan insijpelen naar de onderliggende grondlagen. Verhardingen rond het huis en in de tuin beperkt u best tot het minimum. Leg een oprit of wandelpad met grindpanelen gevuld met siergrind aan of maak een tuinpad van boomschors i.p.v. niet waterdoorlaatbare materialen te gebruiken. Zo kan het regenwater onze watervoorraden aanvullen en verkleinen wij de kans op wateroverlast. 

Vang water op voor uw tuin met een goed beregeningssysteem. Deze vindt u bij Tuincenter-Vincent. Kom langs of bezoek onze webshop en bestel veilig online.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.