Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Gieters en plantenspuiten

Planten zorgen voor gezelligheid en creëren rust in en rond uw huis. Geef ze de nodige verzorging en water, en u zult er jaren van kunnen genieten. Gebruikt u een beker om water te geven? Dat kan perfect, maar om morspartijen te vermijden gebruikt u toch gewoon een praktische gieter of waterdispenser? En de platenblaadjes verfrist u met een handige waterplantenspuit.   

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 12 producten

Een gieter voor elke plant

Planten staan prachtig in uw interieur of op uw terras, en hen verzorgen en water geven werkt ontspannend. Met een gieter van bij Tuincenter Vincent kunt u uw planten in huis en buiten op het terras of balkon makkelijk water geven. Bij de grotere tuingieters die u kunt vullen aan de regenton kunt u zelfs de sproeikop bevestigen op de gieter. Zo raakt u de kop niet kwijt. Superhandig! Een gieter hoeft echter niet enkel en alleen functioneel en handig te zijn, maar kan ook een heel leuk of opvallend object zijn op uw terras of in de woning. Met een verzinkte gieter creëert u een landelijke sfeer. Of gaat uw voorkeur uit naar een hippe en kleurrijke kunststof gieter? Zelfs stijlvolle eigentijdse gieters van Elho en glazen gieters met een uniek design kunt u spotten bij Tuincentrum Vincent. Ook voor de allerkleinsten hebben wij grappige kindergieters van Esschert Design in de vorm van een dier. Deze zijn bovendien erg leuk om cadeau te doen en maken van uw huis en terras een echte beestenboel. Groot of klein, modieus  of niet, kies de gieter die past bij uw planten en uw wensen. Het is voortaan een feest als u de planten water geeft!

gieters Tuincentrum Vincent Dendermonde

Waarop letten bij het water geven?

Hoe vaak u een plant water geeft, hangt af van het type en de grootte van de plant en van de plaats waar u hem heeft neergezet. Zo zullen planten die oorspronkelijk in de woestijn leven, weinig water vragen in vergelijking met planten die afkomstig zijn uit vochtige en tropische gebieden. Planten op een lichte plekken zullen ook meer water verdampen dan planten in een schaduwrijke hoek. Vraag raad aan onze vakspecialisten om de specifieke wensen van  uw planten te kennen. Een aantal algemene richtlijnen geven we u alvast mee:

  • planten moeten altijd in een pot geplant waarin onderaan gaten zijn gemaakt. Zo kan overtollig water altijd weg;
  • water geven kan op drie manieren: op de potgrond bovenaan, in een schaaltje waar de pot op staat of met een dompelbad. Informeer bij onze deskundigen wat u plant verkiest;
  • planten buiten geeft u best in de ochtend water;
  • geef regenwater i.p.v.  leidingwater. Als dat niet kan, laat het leidingwater dan een nachtje in de gieter staan. Zo zijn de overtollige mineralen er al een deel uit verdwenen;
  • zorg dat het gietwater op kampertemperatuur is;
  • laat een plant geen lange tijd met zijn wortels in het water staan. Natte voeten zorgt voor wortelrot.

Waarom planten sproeien met een plantenspuit?

Binnenshuis is de luchtvochtigheid vaak te laag.  Net als ons hebben ook onze planten daar last van. Regelmatig water op de planten vernevelen met een plantenspuit of ze een tijdje in een vochtige badkamer zetten, zal uw planten goed doen. Let op, dit kan niet bij alle planten!

Planten water geven tijdens de vakantie

Een waterdispenser in kunststof of terracotta is een heel makkelijk en gebruiksvriendelijk watergeefsysteem voor als u een korte tijd weg bent van huis. Ook handig voor diegenen die wel eens vergeten om de planten water te geven. U vult de dispenser met water en prikt deze onder een kleine hoek  in de potgrond. Het water druppelt geleidelijk tot aan de wortels.
Heeft u hele boel planten te gieten in huis en tuin? Of bent u langere tijd op vakantie?  Dan vindt u in ons Gardena assortiment vast een slim besproeiingssysteem dat voldoet aan uw wensen.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.