Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Maak uw vijver klaar voor de zomer!

Maak uw vijver klaar voor de zomer!

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om volop te genieten van uw prachtige tuin, inclusief die fantastische vijver die het stralende middelpunt vormt! Bij tuincentrum Vincent in Dendermonde weten we hoe belangrijk het is om uw vijver in topconditie te houden, vooral tijdens de warmste maanden van het jaar. Onderhoud is dan van cruciaal belang om de gezondheid van het ecosysteem te behouden. Daarom delen we graag een aantal tips voor het onderhoud van uw vijver. Heeft u nog geen watertje in de tuin, maar staat dit wel hoog op de wensenlijst? Geweldig idee! Wij vertellen u waarom u dit plan zeker moet doorzetten.

Naar de vijver webshop
Waarom een vijver aanleggen?

Stelt u zich eens voor: een oase van rust en schoonheid in uw eigen achtertuin. Een watertje is niet alleen een visueel aantrekkelijk element, maar ook een bron van rust en ontspanning. Het observeren van vissen die door het water glijden en het rustgevende geluid van kabbelend water hebben een kalmerend effect op lichaam en geest. Bovendien biedt een vijver een thuis voor een diversiteit aan planten en dieren, waardoor uw tuin een levendig ecosysteem wordt. Dat is anno nu zeer wenselijk, aangezien de insecten het in ons land niet al te makkelijk hebben... Water heeft tevens een natuurlijk verkoelend effect. Een vijver fungeert immers als een natuurlijke airconditioner in uw tuin, omdat het water de warmte absorbeert en verdampingskoeling creëert. Dit kan de omgevingstemperatuur in de directe omgeving van de vijver verlagen, waardoor het aangenamer wordt om buiten te zitten, zelfs tijdens hete dagen. Alle reden dus om onze (online) winkel te bezoeken en uw vijverdroom werkelijkheid te laten worden.

Vijveronderhoud in de zomer: waarom?

In de warmste maanden van het jaar is het onderhoud van uw vijver van cruciaal belang om de gezondheid van het ecosysteem te behouden. Hoge temperaturen kunnen leiden tot:

  • een verhoogde groei van algen;
  • een afname van het zuurstofgehalte;
  • een toename van organisch afval, wat kan leiden tot watervervuiling en gezondheidsproblemen bij vissen en andere waterdieren.

Door regelmatig onderhoud uit te voeren, zoals het controleren van de waterkwaliteit, het verwijderen van vuil en het bijhouden van plantengroei, kunt u problemen voorkomen en uw vijver helder, gezond en vol leven houden gedurende het hele seizoen.

Kom langs bij tuincentrum Vincent in Dendermonde voor een compleet aanbod vijverartikelen!

Tips voor het onderhoud van uw vijver in de zomer

In de zomermaanden kan de temperatuur van het vijverwater snel stijgen, wat kan leiden tot een afname van de zuurstof en een toename van algen. Controleer daarom regelmatig de pH-waarde, de zuurstofniveaus en de algengroei in uw vijver. Bij tuincentrum Vincent vindt u een breed scala aan testkits en waterbehandelingsproducten om de waterkwaliteit op peil te houden. We hebben echter meer tips voor u:

  1. Verwijder drijvend vuil en overtollig slib. Bladeren, takjes en ander organisch afval kunnen zich ophopen op het oppervlak van uw vijver en de waterkwaliteit negatief beïnvloeden. Gebruik een skimmer of een vijverstofzuiger om vuil te verwijderen en het water helder te houden.
  2. Waterplanten zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ze spelen ook een cruciale rol bij het in stand houden van het biologische evenwicht in uw vijver. Verwijder regelmatig bladeren en overmatige plantengroei om verstikking van de vijver te voorkomen. Bij ons vindt u een uitgebreid assortiment aan vijverplanten van topkwaliteit om uw vijver te verfraaien.
  3. Voer uw vissen met mate. In de zomermaanden hebben vissen meer voedsel nodig vanwege hun verhoogde activiteit, maar overvoeren kan leiden tot watervervuiling en gezondheidsproblemen bij de vissen. Geef uw vissen daarom kleine hoeveelheden voer en zorg ervoor dat ze alles opeten om overtollig voer te voorkomen.

Extra tip! Doe ook zeker even een vijverpomp en vijverfilter check. Deze zijn van vitaal belang voor het handhaven van een gezonde waterkwaliteit en dus is het belangrijk regelmatig te onderzoeken of alles nog naar behoren functioneert. Onze uitgebreide vijverafdeling van maar liefst 1000m² biedt alles wat u nodig heeft voor het aanleggen, onderhouden en verfraaien van uw vijver. Onze specialisten helpen u graag!

Ontdek het volledige aanbod vijverartikelen bij tuincentrum Vincent

Of u nu een doorgewinterde vijverliefhebber bent of net begint aan uw vijveravontuur, tuincenter Vincent is uw ultieme bestemming voor alles wat met vijvers te maken heeft. Van hoogwaardige materialen voor vijveraanleg tot prachtige voorgevormde vijvers, kleurrijke vissen en een breed scala aan vijverplanten, we hebben het allemaal. Bovendien staan onze deskundige medewerkers altijd voor u klaar om u te voorzien van professioneel advies en ondersteuning, zowel in onze winkel als in onze online shop. Als trotse verdeler van toonaangevende merken zoals Velda, Oase, Ubbink, Aquadistri en nog veel meer, bent u verzekerd van kwaliteit en betrouwbaarheid bij elke aankoop.

Openingsuren & contact

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Top tuin- en potplanten met zomerse geuren

Op zoek naar een natuurlijk zomers parfum? Wij bieden voldoende keuze uit tuin- en potplanten die heerlijk geuren.

Lees meer...
Tuintips voor de langste dag van het jaar

Op 21 juni is het de langste dag van het jaar. Dat betekent (mid)zomer! De ideale tijd om ervoor te zorgen dat je tuin- en balkonplanten nog lang en rijk zullen bloeien. Waarom en hoe ontdek je hier!

Lees meer...
Houd het hoofd (en de tuin) koel

Er is warm weer voorspeld... Er zijn veel natuurlijke oplossingen om ervoor te zorgen dat je in de zomer niet wegsmelt, maar kunt genieten van het buitenleven met voldoende verkoeling. Ons tuincentrum geeft graag slimme 5 slimme oplossingen voor tuin en balkon tegen oververhitting.

Lees meer...
15 toffe tuiniertips voor juni

Juni is doorgaans een van de mooiste tuinmaanden. Ons tuincentrum geeft handige en leuke tips om er volop van te kunnen genieten.

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.