Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Pompen, filters & UVC

Pompen, filters & UVC zijn onmisbaar bij de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Samen zorgen al deze onderdelen voor een gunstig waterklimaat waarin vissen en waterplanten zonder moeite overleven. Start uw waterproject goed met de vijverartikelen van Tuincenter Vincent. Heeft u problemen bij het opstarten of bent u op zoek naar dat ene ontbrekende koppelstukje? Onze medewerkers helpen u graag! 

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 217 producten

Een waterpomp installeren in uw vijver

Pompen, filters & UVC hebben allemaal als doel de watercirculatie in uw vijver te bevorderen. Een vijverpomp zorgt ervoor dat afvalstoffen uit het water verdwijnen, terwijl zuurstof en kooldioxide juist door het water worden opgenomen. Een pomp draagt dus in grote mate bij aan een gezond vijverklimaat. Waar moet u aan denken bij de aanleg van uw waterpomp?

  • bedenk of u voor een droge of natte opstelling kiest;
  • plaats uw pomp bij een natte opstelling in de vijver op een kleine verhoging. Hiermee voorkomt u dat de pomp vuil van de bodem opzuigt en daardoor verstopt raakt;
  • zet uw pomp in het geval van een droge opstelling buiten de vijver. Het voordeel van een droogopstelling is het gemak in onderhoud: u hoeft niet de vijver in om eventuele aanpassingen door te voeren;
  • gebruik slangen met een zo groot mogelijke diameter;
  • haal de pomp aan het einde van het seizoen uit de vijver om hem schoon te maken en binnen op te slaan gedurende de winter;Gezonde vijver dankzij UVC-filter

Het gebruik van een UVC-filter

UVC-filters werken in samenwerking met vijverpompen. De pomp brengt het water via een slang naar de UVC-unit. Deze maakt gebruik van ultraviolette straling om zweefalgen, schimmels en ziektekiemen te doden. Hierna wordt het gezuiverde water via een andere slang weer naar de vijver teruggebracht. Plaats de UVC-filter direct na de aanleg van uw vijver en laat de UV-lamp constant branden. Zo bent u verzekerd van een effectieve werking. Koivijvers hebben vaak een UVC-filter nodig, zodat uw karpers in helder water kunnen blijven zwemmen. Vraagt u zich af of u een vijverfilter nodig hebt? Breng een bezoekje aan ons tuincentrum in Dendermonde en ontdek alles over pompen, filters & UVC.

ONDERHOUD VAN EEN VIJVERPOMP

Het onderhouden van een vijverpomp is in de meeste gevallen erg gemakkelijk. Vele soorten vijverpompen, zoals filterpompen, kunnen het hele jaar door aan blijven staan. Zorg dat de pomp zeker in het voorjaar aan blijft staan, aangezien dan de groeiperiode van veel waterplanten aanbreekt en het bieden van schoon en helder water hiervoor cruciaal is. In de winter kan een pomp indien nodig uitgezet worden en uit de vijver verwijderd worden voor een onderhoudsbeurt. Controleer hierbij de pomp op aanslag, vuil in de rotor en andere beschadigingen. Het regelmatig uitvoeren van zo’n najaarscontrole kan een aanzienlijk verschil maken voor de levensduur van een vijverpomp.

POMPEN KOPEN BIJ TUINCENTER VINCENT

Kom snel langs bij Tuincenter Vincent! Hier vindt u namelijk allerlei handige producten voor uw vijver. Het toevoegen van een handige vijverpomp met filter is voor de kwaliteit van uw vijver zeer gunstig. De waterkwaliteit verbetert namelijk aanzienlijk en planten en dieren blijven langer leven. In onze vestiging staan vijverexperts voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Contact opnemen kan per e-mail, via info@tuincenter-vincent.be. Komt u ook langs?

Vijver pompen, filters en UVC toestellen

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.