Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Hoeveel kerstlampjes moeten er in de kerstboom?

Hoeveel kerstlampjes moeten er in de kerstboom?

Dat is een vraag waar veel mensen mee zitten, zeker als er kerstverlichting moet worden gekocht in een winkel of online. Het blijft natuurlijk ook een kwestie van smaak, maar een handvat hiervoor kunnen wij u zeker aanreiken. 

De hoogte van de kerstboom bepaalt hoeveel kerstlichtjes er in de kerstboom moeten. Dat klinkt misschien vreemd, maar de hoogte is ook erg bepalend voor de omvang van een kerstboom en die bepaalt voornamelijk het aantal kerstlichtjes dat er in de kerstboom moeten komen. Ook de soort lampjes bepaalt het aantal dat in de kerstboom moet komen.


Kerstboomverlichting: soorten en aantallen

Basic en basic twinkle lampjes

Compact twinkle lampjes


U weet nu hoeveel kerstlampjes er in de kerstboom moeten komen. Een handige manier om de verdeling goed te bepalen, is door de kerstverlichting in de kerstboom te hangen, op een afstandje te gaan staan en dan de ogen een beetje dicht te knijpen. Door het wazige zicht is heel goed te zien of er nog ergens gaten zitten of dat de lampjes te dicht op elkaar zitten.

Andere zaken om rekening mee te houden bij het kopen van kerstverlichting

  • Is de kerstverlichting alleen geschikt voor binnen of misschien ook voor buiten?
  • Kan het snoer later eventueel worden uitgebreid door er een extra slinger met kerstverlichting aan te koppelen.
  • Welke kleur licht stralen de kerstlampjes uit? Gekleurd, warm of misschien juist erg kil wit licht?
  • Kunnen de lampjes worden vervangen?
  • Is het LED kerstverlichting of niet? Niet zo belangrijk voor een kerstboom, maar gaat u de hele tuin ermee versieren dan kan dit aardig schelen in het energieverbruik van de kerstverlichting. Bovendien kan LED verlichting aangekocht worden met (elektronische) ecocheques of Ecopass!
  • Wat is de lengte van het aansluitsnoer en hoever komt de kerstboom van het dichtstbijzijnde stopcontact te staan. Eventueel natuurlijk op te lossen met een verlengsnoer.

Dit waren onze tips omtrent kerstverlichting kopen en het optuigen van de kerstboom met de juiste hoeveelheid kerstverlichting. Succes en veel plezier met het versieren van de kerstboom!

Vragen over onze kerstverlichting? Bel ons gerust even op 052/21.14.04 of stuur een mailtje naar info@tuincenter-vincent.be.

Koop hier uw kerstlampjes 

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.