Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Draadalgen en slijmalgen bestrijden

Draadalgen en slijmalgen zijn een veel voorkomende kwaal in vele vijvers. Gelukkig kunt u deze eenvoudig bestrijden. 

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 5 van 5 producten

Wat zijn draadalgen?

Draadalgen zijn zoals de naam doet vermoeden, draadvormige wieren die zich eenvoudig hechten aan de vijverrand en waterplanten. Ze kunnen zich snel vermenigvuldigen waardoor het biologisch evenwicht van de vijver in gevaar kan komen. Het begint vaak als kleine en fijne sliertjes die kunnen uitgroeien tot een hele plaag. Het is dus van belang om draadalg op tijd te herkennen en de jusite maatregelen te nemen. 
 

Wat te doen tegen draadalg in vijver?

Er zijn een aantal manieren om draadalgen in een vijver bestrijden. Een van de belangrijkste manieren is om het water in de vijver te testen en de pH-waarde, de stikstof- en het fosforgehalte te controleren. Verhoogde waarden kunnen bijdragen aan het ontstaan van draadalgen. Door de juiste maatregelen te nemen, zoals het toevoegen van een algwerend middel of het aanpassen van de hoeveelheid voer voor de vissen, kan de groei van de draadalgen worden beperkt.
 
Een andere manier om tegen draadalgen te strijden, is door het toevoegen van vijverplanten. Dit kan helpen om het water van de vijver schoon te houden en om de groei van de draadalgen te beperken. Er zijn specifieke plantensoorten die hier goed voor geschikt zijn zoals waterlelies. Daarnaast, kunt u ook vissoorten toevoegen die zich voeden met draadalgen, zoals goudwinde, koi of goudvissen. Tot slot, is het belangrijk om het water in de vijver regelmatig te verversen.
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.