Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Oeverplanten (zone 1-2-3)

De grootste groep van waterplanten zijn de oeverplanten. Binnen deze groep zijn er zowel planten die graag constant met de voetjes onder water staan als waterplanten die een periode van droogte perfect verdragen. Het is altijd mooi om de oeverplanten zo te kiezen qua vorm en hoogte, dat er een geleidelijke overgang naar de vijverbeplanting ontstaat. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door een keienlaag aan te brengen die in de vijverrand doorloopt. De beplanting kan gewoon tussen de keien worden aangebracht. Zo lijken de planten het water in te groeien.

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 150 producten

Oeverplant zones

Voor het gemak is deze groep planten onderverdeeld in zones, waarbij zone 1 en 2 gaan over planten die een standplaats onder water nodig hebben van 0 tot 15 cm. Zone 3 planten zijn dan weer geschikt voor wat diepere delen van de vijver. Belangrijk is dat deze planten met de wortels in het water staan. Maak hiervoor gebruik van vijvermanden gevuld met vijversubstraat of speciale vijveraarde. Elke plant in onze winkel draagt een etiket waarop de desbetreffende zone staat vermeld.

Positie oeverplanten

Oeverplanten staan uiteraard in de vijver, maar liggen nog in de gewone tuingrond. Deze grond is vrij droog tot vochtig. Het is altijd mooi om de oeverplanten zo te kiezen qua vorm en hoogte, dat er een geleidelijke overgang naar de vijverbeplanting ontstaat. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door een keienlaag aan te brengen die in de vijverrand doorloopt. De beplanting kan gewoon tussen de keien worden aangebracht. Zo lijken de planten het water in te groeien.

Positie Overplanten | Tuincenter Vincent

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.