Vandaag zijn wij helaas gesloten

Zuurstofplanten (zone 5)

Zuurstofplanten zijn onmisbaar in uw vijver. Ze zorgen niet alleen voor zuurstof in de vijver, maar zorgen ook voor een schone vijver. Bestel snel een zuurstofplant voor uw vijver in onze webshop of kom langs in het tuincentrum. 

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 28 van 28 producten

Zuurstofplanten in de vijver

Zuurstofplanten bevinden zich in zone 5, het diepere deel van de vijver. Ze halen grote hoeveelheden voedingsstoffen via hun bladeren uit het water en zorgen daarmee voor voedselarm water, waarin algen nog maar weinig kans hebben om te overleven. De functie van deze planten is het produceren van zuurstof. Deze geproduceerde zuurstof wordt voor een deel door het water zelf opgenomen. Het water wordt daardoor zuurstofrijker en dat helpt om de natuurlijke afbraakprocessen in de vijver beter te laten verlopen. Dit voorkomt ook rotting in de bodemlagen van de vijver. Bovendien vindt het dierenleven in uw vijver het heerlijk om zich tussen de zuurstofplanten te verschuilen.

Zuurstofplanten kopen

Deze planten zijn verkrijgbaar als opgepotte planten en als losse bosjes. U kunt de bosjes planten in manden met vijver-aarde of substraat en deze dan afdekken met grind of substraat. Advies is om 5 bosjes per m³ aan te brengen. 

Zone 5: Zuurstofplant | Vijver- en Waterplanten | Tuincenter Vincent

Alle drijfplanten zijn bestelbaar in die mate dat ze beschikbaar zijn bij onze kweker. Indien onze waterplantenkweker de bestelde planten niet kan uitleveren binnen de 7 dagen, verwittigen wij u.  

Vragen? Bel 052/21.14.04 of mail ons info@tuincenter-vincent.be

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.