Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Doorstroomfilters

Een doorstroomfilter wordt door een pomp gevoed die in het water ligt. De filter vormt het hoogste punt van deze reinigingskringloop van waaruit het water weer terug naar de vijver stroomt. Voor de reiniging van het water zorgen speciale filtermousses die niet alleen mechanisch, maar ook biologisch werken, want hierin vormen zich na verloop van tijd vlijtige micro-organismen die de overtollige voedingsstoffen in het water afbreken. 

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 11 van 11 producten

Voordeel doorstroomfilter

Het voordeel van doorstroomfilters: ze liggen boven de grond en zijn daardoor gemakkelijk te bereiken. De reiniging en het onderhoud is dus snel gebeurd. Een doorstroomfilter is optimaal geschikt voor:

  • middelgrote tot grote vijvers tot 140m³ (zonder vissen)
  • vijvers met visbestand, ook koivijvers
  • hoge circulatievolumes
  • staan boven de waterspiegel of beekloop = makkelijk onderhoud

Schematische weergave: doorstroomfilter in combinatie met filter- en beeklooppomp


Advies bij aanschaf van een vijverfilter

Heeft u vragen over deze filter, zoekt u nog een ander type of weet u niet welke filter u nodig heeft? Kom langs in ons tuincentrum in Dendermonde, gelegen tussen Aalst en Sint-Niklaas. Op onze 1000m² grote vijverafdeling geven wij u graag deskundig advies in elk waterproject! U kunt bij ons terecht voor zowel kleine vijvers als terrasvijvers, grote vijvers en koivijvers, zwemvijvers en waterzuiveringsvelden.

Bekijk alle filters

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.