Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Vijverpompen

Op zoek naar een vijverpomp voor een kleine waterpartij of een grote vijver? Tuincentrum Vincent in Dendermonde, tussen Aalst en Sint-Niklaas, is the place to be voor alles rond vijver!

In onze webshop kunt u onmiddellijk een bestelling plaatsen. U kunt het afhalen in de winkel of thuis laten bezorgen. Wij bezorgen onze pompen zowel in België als in Nederland. Weet u echt niet wat u nodig heeft? Kom dan even langs in Dendermonde; wij helpen u graag verder! Wij geven u graag de nodige uitleg en demonstratie in onze winkel, zodat u thuis meteen van start kunt.

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 65 producten

Hoe werkt een vijverpomp?

Hoe een vijverpomp werkt is afhankelijk van het soort pomp. Over het algemeen hebben vijverpompen twee algemene functies, die in sommige gevallen ook gecombineerd kunnen worden. Deze functies zijn het filteren van het vijverwater en het aandrijven van het vijverwater. Het filteren van vijverwater zorgt ervoor dat het water in de vijver helder en gezond blijft, zodat er leven in de vijver kan bestaan en deze niet vervelend gaat ruiken. Een type pomp die hiervoor zorgt is een filterpomp. Een fonteinpomp daarentegen, zorgt ervoor dat het water in de vijver stroomt of soms zelfs spuit. Vaak hebben dit soort pompen dus ook een veel grotere capaciteit dan een filterpomp.
 

Welke vijverpomp moet ik kiezen?

U bent uiteraard op zoek naar een kwaliteitspomp die ook nog eens handig is in gebruik. Daarbij hangt het natuurlijk helemaal van uw vijver en tuin af welke Oase vijverpomp u het beste kunt kiezen. Een aantal pompen uit ons ruime vijverpompen in Oost Vlaanderen:

 • Fonteinpomp: Wilt u een fontein in de tuin? Kies dan voor een fonteinpomp. Een mooie waterpartij geeft uw tuin een elegante en dynamische uitstraling. Zorg ervoor dat de capaciteit van uw pomp minder is dan het volume van het vijverwater en plaats uw fonteinpomp op het diepste punt.
 • Beeklooppomp: Wilt u een mooie beekloop in uw tuin creëren? Een beeklooppomp is precies wat u nodig hebt. Het kost deze krachtige pomp geen moeite om niveauverschillen te overbruggen; zonder problemen pompt deze vijverpomp het water omhoog, zodat er een prachtige beekloop ontstaat.
 • Natte en droge vijverpompen: Kiest u voor een natte of droge opstelling? Meestal kiest men voor een natte opstelling: hierbij staat de pomp in de vijver, zodat deze uit het zicht staat. Sommige vijverpompen zijn ook geschikt voor een droge opstelling, waarbij de pomp buiten de vijver staat. Hierdoor is de vijverpomp makkelijker in onderhoud.
   

Welke capaciteit vijverpomp heb ik nodig?

Welke capaciteit moet mijn vijverpomp hebben? Een goede vijverpomp moet in twee à drie uur tijd de gehele vijverinhoud kunnen verpompen. De capaciteit die u nodig heeft van de vijverpomp hangt dus af van de inhoud van uw vijver. Houd er rekening mee dat een pomp op verschillende momenten capaciteit verliest. Dit gebeurt onder andere wanneer het water omhooggevoerd moet worden, in het leidingwerk en wanneer het water door een filter wordt geperst. Kies daarom liever voor iets te veel capaciteit dan iets te weinig.

vijverpompen kopen bij Tc Vincent

Wanneer vijverpomp aan- en uitzetten?

Ook dit hangt weer af van het type vijverpomp dat u kiest. Over het algemeen zal in de gebruiksaanwijzing van uw specifieke pomp precies staan hoelang en wanneer de pomp aan moet staan voor het beste resultaat. Vaak geldt voor filterpompen dat deze 24 uur per dag aan dienen te staan, omdat het water niet stil mag komen te liggen. Daarom is het belangrijk dat het water de hele dag door gefilterd wordt en dus blijft stromen. Eigenlijk is het alleen raadzaam om de pomp uit te zetten wanneer het buiten vriest, omdat anders het leven in de vijver en de levensduur van de pomp zelf in het geding komen.
 

Hoe kan je energie besparen met een vijverpomp?

Zoals hierboven vermeld moet een vijverpomp eigenlijk altijd aanstaan. Dit betekent dat de vijverpomp redelijk wat energie nodig heeft om te kunnen draaien. Aangezien de vijverpomp elke dag aanstaat kan het raadzaam zijn een duurzame of energiezuinige vijverpomp te overwegen. Deze kan in aanschaf relatief prijzig zijn, maar kan u op langere termijn wel degelijk een voordeel opleveren, wanneer u de energierekening moet betalen.
 

Hoeveel kost een vijverpomp?

Omdat vijverpompen in heel veel verschillende vormen en maten komen, komen deze ook met verschillende prijskaartjes. U koopt al een simpele vijverpomp voor €100. Bent u op zoek naar een geavanceerde pomp? Reken dan op prijzen tussen de €300 en €600. Zoals hierboven vermeld kunnen duurzame pompen ook relatief prijzig zijn. Een goede tip is om van tevoren al te bepalen wat uw budget is, zodat u weet naar welke prijsklasse u moet kijken.
 

Wat is de beste vijverpomp bij Tuincentrum Vincent?

Een goede vijverpomp kopen is bij Tuincentrum Vincent niet moeilijk! In ons assortiment vindt u namelijk enkel vijverpompen van de beste merken, waaronder Oase en Pontec. Pontec waterpompen en vijverfilters zijn compact en praktisch in gebruik. Bovendien wordt het water op een krachtige en energie-efficiënte wijze vervoerd. De vijverpompen van Oase staan bekend om hun intelligente techniek en grote transportcapaciteit. Bekijk ons gehele aanbod online en bepaal voor uzelf wat de beste vijverpomp is. Het is ook mogelijk om alleen een vijverfilter te kopen. Wilt u graag advies? Bezoek dan onze vijverwinkel in Oost-Vlaanderen, Tuincentrum Vincent, waar onze medewerkers u graag te woord staan bij al uw vragen over vijverpompen!

 

Oase vijver 5 sterren dealer

Tuincentrum Vincent is een Oase 5 sterren dealer!

Onze pompen verzenden wij naar België en Nederland. Tuincentrum Vincent is een officiële Oase dealer, wij hebben van Oase water living maar liefst 5 sterren toebedeeld gekregen! Dit keurmerk staat voor:

 • compleet assortiment;
 • reparatiedienst & service afdeling;
 • onderdelen;
 • zwemvijvers;
 • groothandel;
 • AquaActiv Partner.
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.