Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Firestone vijverfolie 

Firestone vijverfolie PondGard is een duurzame EPDM rubberfolie, speciaal gefabriceerd en gecertificeerd voor vijvertoepassingen. Dankzij de uitstekende bestendigheid tegen UV-stralen, hoge temperaturen, oxidatie en vriestemperturen behoudt de folie zijn mechanische kenmerken door de jaren heen. Bekijk hieronder het assortiment vijverfolie. 

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 6 van 6 producten

Vijverfolie Firestone PondGard EPDM 

U herkent Firestone PondGard EPDM vijverfolie aan de blauwe verpakking en de markering op de folie zelf. Deze markering verzekert de authenticiteit van het product en bestaat uit een serienummer van zeven cijfers, de productnaam PondGard (PNDG), het materiaaltype (EPDM) en het Firestone logo. Bij aankoop van een stuk folie heeft u recht op een origineel Firestone garantiecertificaat, dat u 10 jaar garantie geeft en 20 jaar tegen de invloed van UV.

Vijverfolie kopen? | Kom naar Tuincenter Vincent | Dé Vijverspecialist | tuincenter-vincent.be

Voordelen van vijverfolie 

Vijverfolie kent verschillende voordelen. Wij als vijverspecialist geven u graag de twintig voordelen van vijverfolie. De vele voordelen maken van Firestone PondGard de uitverkoren vijverfolie van zowel hobbyisten als professionele tuinaannemers.

 1. Kwalitatief en duurzaam materiaal
 2. Specifiek gefabriceerd voor vijvertoepassingen
 3. Niet schadelijk voor vissen of planten
 4. Kleur: zwart
 5. Dikte: 1.02 mm
 6. Gewicht: 1.17 kg/m²
 7. Grote vellen uit één stuk: tot 930m² naadloze folie
 8. Standaardbreedtes tot 15.25 m
 9. Rekvermogen meer dan 300 %
 10. Koudebuigzaamheid tot -45 °C
 11. Grote soepelheid bij lage temperaturen
 12. Verdraagt temperatuurschokken tot 250°C
 13. UV-bestendig
 14. Ozonbestendig
 15. Milieuviendelijk
 16. Rotbestendig
 17. Bestand tegen worteldoorgroei (DIN 4062) maar niet tegen puntige rhizomen*
 18. Bevat geen weekmakers
 19. ​Garantiecertificaten**: bij aankoop van Firestone PondGard folie heeft u recht op een Firestone garantiebewijs. U verkrijgt 10 jaar garantie op deze folie. Wat betreft de UV-bestendigheid bedraagt de garantietermijn 20 jaar.
 20. Firestone accessoires voor afdichting

Let op de vijverplanten 

Niet elke vijverplant is goed voor elke vijver. Zeker niet als u gebruik maakt van vijverfolie. Dit kan in een aantal gevallen zelfs voor schade zorgen aan uw folie. Te mijden planten zijn in volgorde van agressiviteit:

 • bamboe (groeit buiten de vijver maar is zeer gevaarlijk);
 • riet (Phragmites australis);
 • lisdodde (Typha latifolia en T. angustifolia);
 • oever zegge (Carex ripparia) en zwarte zegge (C. nigra);
 • schaafstro (Equisetum hyemale);
 • en dwergholpijp (E. scirpoides) die in sommige gevallen door folienaden kunnen groeien.

Daarom is het ook aanbevolen de naden te verzegelen met Kit EPDM Pro op plaatsen waar vijverplanten komen te groeien. Chemische middelen, ziektebestrijders en andere specifieke toevoegingen aan (kooi)vijvers zijn voor eigen risico. Deze middelen kunnen een negatieve invloed hebben op de eigenschappen van EPDM. Beschadigingen ten gevolge van het gebruik hiervan vallen niet onder garantie.

Vijver aanleggen 

Een vijver aanleggen kan voor vele een hele uitdaging zijn en voor veel stress zorgen. Wij van Tuincenter Vincent zijn niet voor niets vijverspecialist en hebben speciaal voor u een video waarin uitgelegd wordt hoe u een vijver kunt aanleggen. Zo wordt een vijver aanleggen voor iedereen makkelijk! Bekijk ook eens al onze vijverbenodigdheden, zo bent u er zeker van dat u alles heeft voor uw vijver. 

Vijverfolie kopen 

Wilt u een vijver in de tuin, maar heeft u hiervoor eerst vijverfolie nodig? U bestelt vijverfolie eenvoudig en veilig via onze webshop. Firestone Pondgard leveren wij enkel binnen de driehoek Gent - Antwerpen - Brussel. De leveringszones kunt u bij elk product raadplegen in het tabblad leveringszones. Wij maken graag een offerte voor een levering buiten deze zones. Contacteer ons gerust: info@tuincenter-vincent.be of 052/21.14.04

Firestone Pondgard wordt in geen geval teruggenomen. Dit product wordt op maat van de klant gesneden. 

Vijverartikelen

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.