Vandaag zijn wij helaas gesloten

Visvoeder

Een vijver is pas compleet als er gezonde vissen in zwemmen! Wij hebben vanaf eind maart t.e.m. september een groot aanbod aan vijvervissen zoals goudvissen, shubunkins, koi's,steurs, goudwindes, enz.. Voor al deze vissen hebben wij ook het gepaste visvoer in huis. Kom langs in Dendermonde of bestel online. Visvoeder leveren wij zowel over heel België als Nederland.

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 51 producten

Wanneer, hoeveel en wat geeft u vijvervissen te eten? In een gezonde vijver met weinig vissen hoeft u de vissen nauwelijks te voeren. Ze zijn constant op zoek naar voedsel en eten waterinsecten en larven die van nature in de vijver leven. Heeft u echter veel vissen of grotere vissen in de vijver dan zult u moeten voederen.

Hoe vijvervissen voeren?

  • Koop steeds visvoer van goede kwaliteit  aangepast aan de vissoort. Gezonde vissen hebben prachtige kleuren en groeien gestaag;
  • Geef de vissen dagelijks te eten, maar geef nooit té veel eten. Het uitgestrooide viseten moet binnen enkele minuten zijn opgegeten. Voer dat achterblijft, is een uitstekende voedingsbron voor de groei van algen en dat wilt u niet. Schep dan ook zoveel mogelijk resterend visvoer uit de vijver indien u te veel heeft gevoederd.  Probeer ook eens om meerdere keren per dag kleine hoeveelheden te geven i.p.v. alles in één keer. Wellicht eten de vissen dan wel alles op;
  • onder de 10°C hoeft u de vissen niet meer dagelijks te voeren. Ze zijn veel minder actief en hebben bijna geen voedsel nodig. 1 à 2 keer in de week een hoeveelheid wintervoer geven, is voldoende;
  • geef nooit visvoer dat vochtig is geworden of er verdacht uitziet. De vissen kunnen er alleen maar ziek van worden en ook sterven.  

Visvoer

Visvoer voor siervijvervissen

Kleine vissen in natuurlijke vijvers hebben vaak geen visvoer nodig. O.m. komeetstaarten, goudwindes, goudvoorns, goudvissen en zilverwindes eten waterinsecten, larven en vliegjes die in en rondom het water leven. Vriesdroge waterinsecten en watervliegjes kunt u ook als drijvend visvoer aankopen. Dit voer vertroebelt het water niet en belast het vijvermilieu nagenoeg niet.  

Daarnaast bestaan er drijfkorrels en vlokkenvoeder voor alle soorten siervijvervissen. Vooral de drijfkorrels worden graag gegeten door de wat grotere vissen. Het voer bestaat uit:

  • plantaardige eiwitten; 
  • vetten;
  • koolhydraten;
  • en wordt vaak verrijkt met vitaminen, sporenelementen en/of plankton.

Drijvend voer kan worden gebruikt bij watertemperaturen vanaf 10°C en hoger.

Ook bestaat er speciaal voer om het kleurenpatroon van bijvoorbeeld goudwinden, karperachtigen en goudvissen te versterken. Naast de hoofdbestanddelen zoals vis- en zeevruchtproducten, plantaardige eiwitten, vetten en koolhydraten worden Spirulina algen toegevoegd die kunnen zorgen voor een intensief kleurpatroon. Extra sporenelementen en vitaminen worden vaak toegevoegd om de weerstand van de vissen te bevorderen.

Visvoer voor steur

Voor de steur koopt u een zinkend voer speciaal voor steurs aan. Deze voeding is helemaal afgestemd op de stofwisseling van de siervijversteur. Vermits de bek van de steur onderaan zijn kop zit, is zinkend viseten een vereiste.

Visvoer voor Koi

Voor koi's is een uitgekiende voeding belangrijk. Een voer van goede kwaliteit bevat de juiste stoffen zoals eiwitten, mineralen, vetten, vitamines en koolhydraten in de juiste hoeveelheden. Hoogstaand koivoer zorgt voor een sterke groei, optimale conditie en een grote weerstand bij de vissen.

Vijvervissen voeren in de winter

Bij lagere temperaturen hebben vissen minder energiebehoefte. Ze verblijven dan vaak onderin de vijver. Gebruik bij watertemperaturen onder 10°C dan ook wintervoer. Dit visvoer zinkt en heeft een lage energiewaarde.

Meer weten? Vraag onze vijveradviseurs gerust alles wat u nog meer over vijvervissen wilt weten. Ze helpen u graag met handige tips en goede raad in ons tuincentrum in Dendermonde, gelegen tussen Sint-Niklaas en Aalst. 

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.