Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Voorgevormde vijver

Een voorgevormde vijver is de ideale oplossing voor degenen die snel en zonder veel gedoe een vijver in hun tuin willen hebben. Bij Tuincenter Vincent hebben we een uitgebreid assortiment aan voorgevormde vijvers van de hoogste kwaliteit, geschikt voor elke tuin.

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 99 producten

Wat is een spiegelvijver?

Een spiegelvijver is een type vijver dat gekenmerkt wordt door een strakke, vaak rechthoekige vorm en een zeer rustig wateroppervlak, waardoor het fungeert als een spiegel voor de omgeving. Deze vijvers worden vaak aangelegd om architectonische of minimalistische tuinontwerpen aan te vullen. De spiegelvijver heeft weinig tot geen beplanting en vis, waardoor het water kalm blijft en de reflectie optimaal is. Dit type vijver is niet alleen esthetisch aantrekkelijk door zijn reflecterende eigenschappen, maar kan ook dienen als rustpunt in een tuin, waarbij de weerspiegeling van de lucht en omliggende structuren een serene sfeer creëert.
 

Rechthoekige vijver: Een modern accent in de tuin

Rechthoekige vijvers zijn een populaire keuze voor moderne tuinen vanwege hun strakke en gestructureerde uitstraling. Ze bieden een duidelijk contrast met de vaak organische en natuurlijke vormen van planten en bomen in de tuin. Ondanks hun eenvoudige vorm, bieden rechthoekige vijvers tal van mogelijkheden voor ontwerp en decoratie. Ze kunnen worden aangevuld met strakke waterfonteinen, moderne beeldhouwwerken of minimalistische waterplanten. Daarnaast kunnen ze ook fungeren als spiegelvijvers, waarbij het kalme wateroppervlak de omgeving en de lucht reflecteert. Rechthoekige vijvers zijn niet alleen een esthetische aanvulling op een tuin, maar bieden ook een rustige plek voor bezinning en ontspanning.

voorgevormde vijver natuurlijke vorm - tuincenter Vincent Dendermonde
 

Natuurlijk vormgegeven vijvers

Als je het geluk hebt over een ruimere tuin te beschikken, is een natuurlijk gevormde vijver zeker het overwegen waard. Houd er echter rekening mee dat complexere vormen doorgaans meer bouwmaterialen vereisen. Een uitstekend compromis voor de doorsnee tuin is een vijver die aan de zijden grenzend aan het huis en het pad een strakke afwerking heeft, maar die aan de overige kanten naadloos overgaat in de natuurlijke omgeving. Zo'n vijver vormt een harmonieus geheel met zowel de architectuur van het huis en terras als met de natuur, en creëert een balans tussen gestructureerde esthetiek en een wildere uitstraling.


Voorgevormde vijver kopen bij Tuincenter Vincent in Dendermonde

Voor het kopen van een vijver en uitgebreid vijveradvies ben je van harte welkom bij Tuincenter Vincent in Dendermonde. Onze vijverexperts helpen je graag bij het maken van een keuze. Bezoek ons in Dendermonde nabij Aalst en Gent. 
 

Vijverbenodigdheden

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.