Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Spiegelvijvers

Een spiegelvijver is een ondiepe, strakke vijver waarbij de tuin en beplanting mooi spiegelen in het water. Je maakt hiermee je tuin optisch gezien groter. Het is hierbij wel van belang dat het water gezond en helder is. 

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 17 van 17 producten

Wat is een spiegelvijver?

Een spiegelvijver kenmerkt zich door zijn strakke vorm en geringe diepte. In deze heldere wateroase weerspiegelen de tuin en zijn weelderige beplanting prachtig, waardoor een optisch vergrotend effect ontstaat. Het geheim van een geslaagde spiegelvijver is kraakheldere water.
 

spiegelvijver Tuincenter Vincent Dendermonde

Hoe diep moet een spiegelvijver zijn?

Een optimale diepte voor een spiegelvijver varieert doorgaans tussen de 40cm en 80cm. Deze beperkte diepte maakt de vijver minder geschikt voor vissen, waardoor het focust op het visueel verruimen van de tuin. Voor vijvers met meer diepgang zijn er andere mogelijkheden, bijvoorbeeld voor het huisvesten van kleurrijke vissen. Natuurvijvers daarentegen worden gekenmerkt door de prachtige groei van weelderige waterplanten.
 

Installatie van een spiegelvijver

Bij Tuincentrum Vincent adviseren we om onze inbouwspiegelvijvers als volgt te installeren:
 
  • Graaf een put uit, zodat de gehele vijver stevig wordt ondersteund met stabilisé.
  • Plaats de vijver in de put op een laag stabilisé en zorg ervoor dat deze waterpas staat.
  • Vul de vijver direct na plaatsing met water en verdicht de stabilisé eromheen.
Heb je vragen over het installeren van een vijver en filter? Bezoek Tuincentrum Vincent voor deskundig advies van ons ervaren team. In ons tuincenter in Dendermonde vind je alle benodigdheden, waaronder filtermatten, planten en lava, om jouw voorgevormde spiegelvijver succesvol te installeren en aan te sluiten. 
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.