Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Waterpret: dit is het zwembad voor u en uw tuin!

Waterpret: dit is het zwembad voor u en uw tuin!

Stelt u zich eens voor: een zonovergoten dag en het geluid van lachende kinderen die genieten van verfrissende duiken in hun eigen zwembad in de achtertuin. Het plaatsen van een opblaasbaar zwembad, houten zwembad of kunststof opzetzwembad is niet alleen een garantie voor verkoeling tijdens warme zomerdagen, maar ook voor eindeloos plezier en ontspanning voor uw kroost, maar uiteraard ook voor u! Bij tuincentrum Vincent in Dendermonde begrijpen we maar al te goed dat u al deze waterpret graag naar uw buitenruimte wilt halen. Daarom willen we u graag helpen bij het kiezen van het perfecte zwembad dat past bij u en uw tuin. Ontdek zeker ook ons online aanbod zwembaden en onderhoudsproducten óf bezoek onze winkel in Dendermonde, nabij Aalst.

Online zwembad kopen
Buiten zwembad: welke kiest u?

Het kiezen van het juiste zwembad is essentieel om ervoor te zorgen dat u maximaal plezier beleeft aan uw zomerse waterparadijs. Bij tuincentrum Vincent bieden we een scala aan zwembaden, waaronder opblaasbare zwembaden, houten zwembaden en kunststof opzetzwembaden, van gerenommeerde merken zoals Ubbink en Bestway. Maar hoe kiest u het juiste zwembad voor uw tuin?

  1. Ruimte en grootte: Meet de beschikbare ruimte in uw tuin voordat u een zwembad kiest. Opblaasbare zwembaden zijn ideaal voor kleinere tuinen vanwege hun flexibele formaat, terwijl houten zwembaden en kunststof opzetzwembaden meer ruimte vereisen.
  2. Veiligheid: Opblaasbare zwembaden zijn vaak ondieper dan andere zwembadopties, waardoor ze veiliger zijn voor jonge kinderen om in te spelen onder toezicht van volwassenen.
  3. Budget: Bepaal uw budget voordat u een zwembad kiest. Opblaasbare zwembaden zijn over het algemeen de meest betaalbare optie, terwijl houten zwembaden en kunststof opzetzwembaden een iets grotere investering vereisen, maar op lange termijn duurzamer zijn. Tip! We hebben regelmatig een fijne zwembad aanbieding.
  4. Onderhoud: Overweeg de duurzaamheid en het onderhoud van het zwembad. Kunststof zwembaden vereisen over het algemeen minder onderhoud dan houten zwembaden en kunnen gemakkelijk worden gereinigd met standaard onderhoudsproducten.
  5. Gebruik: Opblaasbare zwembaden zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een tijdelijke zwembadoplossing. Wilt u iets dat meer permanent is? Dan zijn de houten zwembaden en opzetzwembaden met stalen kader ideaal.

Bij tuincentrum Vincent staan onze deskundige medewerkers klaar om u te helpen bij het kiezen van het perfecte zwembad voor uw tuin. Uiteraard voldoen deze ook aan alle veiligheidsnormen. We hebben een uitgebreide selectie zwembaden van topkwaliteit en bieden professioneel advies om ervoor te zorgen dat u de juiste keuze maakt.

Zwembad kopen? U doet het bij tuincentrum Vincent!

Onderhoud van uw zwembad: tips voor een kristalheldere zomer

Nadat u het perfecte zwembad voor uw tuin heeft gekozen, is het belangrijk om te weten hoe u het water helder en schoon kunt houden voor eindeloos zwemplezier. Hier zijn 4 handige tips voor het onderhoud van uw zwembadwater:

  1. Verwijder bladeren, insecten en ander vuil uit het zwembad met behulp van een schepnet of een zwembadstofzuiger. Regelmatig reinigen helpt om verstoppingen van filters te voorkomen en het water helder te houden.
  2. Controleer regelmatig de pH-waarde en de chloorconcentratie van het zwembadwater om ervoor te zorgen dat het water in balans is. Een goede waterbalans voorkomt algengroei en bacteriële besmettingen, en zorgt voor een veilige en gezonde zwemomgeving.
  3. Reinig en vervang regelmatig de filters van uw zwembad om een optimale filtratie te garanderen. Vuile filters kunnen de waterkwaliteit negatief beïnvloeden en de groei van bacteriën bevorderen. Check ook met regelmaat de conditie van de pomp.
  4. Gebruik een afdekzeil wanneer het zwembad niet in gebruik is om te voorkomen dat vuil en bladeren in het water terechtkomen. Een afdekzeil helpt ook om de verdamping van water te verminderen en de warmte vast te houden, waardoor de eventuele kosten voor het verwarmen van het zwembadwater worden verlaagd.

Tip! De ideale chloorconcentratie in uw zwembadwater moet tussen 1,0 en 3,0 parts per million (ppm) liggen. Gebruik chloortabletten, vloeibare chloor of chloorgranulaat om de chloorconcentratie in uw zwembad aan te passen. De pH-waarde van uw zwembadwater moet tussen 7,2 en 7,6 liggen om een optimale balans te behouden. Met deze eenvoudige tips en trucs kunt u genieten van een kristalhelder zwembad dat klaar is voor eindeloos plezier.

Alles voor uw buiten zwembad koopt u bij tuincentrum Vincent

Bij tuincenter Vincent bieden we een uitgebreid assortiment aan zwembaden én onderhoudsproducten van topkwaliteit om u te helpen uw zwembadwater helder te houden. Van chloor en pH-testkits tot zwembadstofzuigers en afdekzeilen, wij hebben alles wat u nodig heeft om uw zwembad in topconditie te houden. Kom langs in Dendermonde en ontdek ons uitgebreide assortiment. Onze medewerkers staan altijd voor u klaar om u te voorzien van professioneel advies en ondersteuning, zodat u kunt genieten van een zomer vol verfrissing in uw eigen achtertuin!

Openingsuren & contact

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Top tuin- en potplanten met zomerse geuren

Op zoek naar een natuurlijk zomers parfum? Wij bieden voldoende keuze uit tuin- en potplanten die heerlijk geuren.

Lees meer...
Tuintips voor de langste dag van het jaar

Op 21 juni is het de langste dag van het jaar. Dat betekent (mid)zomer! De ideale tijd om ervoor te zorgen dat je tuin- en balkonplanten nog lang en rijk zullen bloeien. Waarom en hoe ontdek je hier!

Lees meer...
Houd het hoofd (en de tuin) koel

Er is warm weer voorspeld... Er zijn veel natuurlijke oplossingen om ervoor te zorgen dat je in de zomer niet wegsmelt, maar kunt genieten van het buitenleven met voldoende verkoeling. Ons tuincentrum geeft graag slimme 5 slimme oplossingen voor tuin en balkon tegen oververhitting.

Lees meer...
15 toffe tuiniertips voor juni

Juni is doorgaans een van de mooiste tuinmaanden. Ons tuincentrum geeft handige en leuke tips om er volop van te kunnen genieten.

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.