Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Compost

Compost is een waardevolle meststof en een goede grondverbeteraar. Natuurlijk kunt u compost kant en klaar kopen, maar u kunt ook zelf compost maken. Maak een composthoop in uw tuin en strooi er compostversneller op. Zo heeft u al snel mooie grond. De composthoop is niet geschikt voor al uw tuinafval, zo verteren de bladeren van de laurierstruik en de takken van coniferen heel slecht. Takken van bomen en struiken dienen eerst versnipperd te worden.
 
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Voordelen van een eigen composthoop

Maak uw eigen compost in een sneltreinvaart met behulp van onze compostmaker! Niet alleen bespaar je met het maken van je eigen composthoop geld, maar je hebt ook een natuurlijke GFT vuilnisbak. De lijst aan voordelen van compost op de grond in uw tuin is erg lang, dus we zetten de belangrijkste voor u op een rij:
  • Compost verbetert de structuur van de grond en beschermt de aarde tegen erosie doordat het beter bij elkaar gehouden wordt;
  • De groei van de micro-organismen populatie wordt bevorderd;
  • Er ontstaat op een natuurlijke wijze genoeg bodemhumus (hierin kunnen planten zich makkelijk wortelen);
  • Door de verbetering van de grond wordt water beter opgenomen en vastgehouden, wat ervoor zorgt dat de grond niet uitdroogt;

Compost in de praktijk

Kunstmest heeft een positieve werking op de aarde in een tuin, maar op den duur blijkt dat organisch bemesten zorgt voor een gezondere grond. Het strooien van compost over de aarde kunt u het beste doen rond maart of april, net voor het bloeiseizoen. Dit kun je het beste doen door de compost letterlijk als laagje over de al aanwezige aarde heen te strooien. Een andere manier is om de compost onder te spitten, maar dit is niet noodzakelijk. Bespaar jezelf de rugpijn en tijd!
 
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.